Основи правознавства

Оцінити підручник:
5,0 2
Основи правознавства 9 клас Ратушняк 2017

Основи правознавства. Підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: С.П.Ратушняк
  • Видавництво: "Навчальна книга - Богдан"
  • Рік видання: 2017
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Новітня епоха — це не лише епоха над сучасних технологій, а й епоха права. Саме за допомогою правових норм регулюються складні соціальні відносини, формуються закони й правила життя людей у суспільстві, підтримується й забезпечується мир та стабільність на нашій планеті, виховується нове покоління, твориться добро та справедливість. Для того, щоб норми права були реальними та дієвими, необхідно, аби не лише фахівці-юристи, але й кожна людина орієнтувалася у правовому полі.

Великого значення нині набувають правова освіта та правове виховання, які формують правову культуру і правову свідомість.

Щоб захистити свої права, потрібно їх знати. І не лише знати, а й уміти застосовувати правові знання. Важливо намагатися не тільки засвоїти певний обсяг інформації, але й розвинути практичні навички — адже вам доведеться вирішувати правові питання у власному житті, поширювати правову освіту у своєму соціальному середовищі.

У підручнику ви знайдете цікаву й корисну інформацію про права і свободи людини в різних сферах її життєдіяльності, вправи та ситуаційні завдання, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у світі права.

Мета курсу — створення умов для формування елементів правової культури, правових орієнтирів та правомірної поведінки учнів.

Завданнями, реалізація яких забезпечить досягнення окресленої мети, є:

ознайомити учнів із правом, його важливою роллю в житті суспільства, ключовими поняттями і термінами юридичної науки;

сприяти формуванню фундаментальних цінностей, таких як права та свободи людини і громадянина, демократія, активна громадянська позиція та ін., що складають основу демократичної правової держави і громадянського суспільства в Україні;

виробити в учнів уміння використовувати правові знання для реалізації і захисту своїх прав, свобод та законних інтересів; оцінювати й регулювати свої взаємини з іншими; здійснювати вибір моделі поведінки у повсякденних життєвих ситуаціях, орієнтуючись на норми права, що стосуються неповнолітніх; опрацьовувати окремі положення нормативно-правових актів; застосовувати на правовому матеріалі критичне мислення, аналіз і синтез, оцінку, рефлексію, уміння спілкуватись, дискутувати, розв’язувати проблеми; сформувати навички правомірної поведінки;

прищепити дев’ятикласникам інтерес до права, заохотити їх до свідомого використання, застосування й дотримання правових норм.

 

pick_osnovi_pravoznavstva_9_ratushnyak.pdf
11 MB
31

Схожі матеріали