Українська мова (частина 1)

Оцінити підручник:
5,0 1
Українська мова 8 клас Заболотний Заболотний 2021 (1 частина, спец. H 54.1 - H 54.2)

Українська мова. Підручник для осіб з особливими освітніми потребами (H 54.1 - H 54.2). 8 клас (у 2-х частинах). Частина 1.

  • Автор: О.В.Заболотний, В.В.Заболотний
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2021
  • Сторінок: 192
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні восьмикласники та восьмикласниці!

 

Вітаємо вас на сторінках підручника «Українська мова». Цього навчального року ви помандруєте стежками одного з найцікавіших розділів мовознавства - «Синтаксису». Зокрема, дізнаєтеся багато нового про словосполучення та речення, односкладні речення, речення зі вставними словами, звертаннями, однорідними й відокремленими членами. Водночас триматимемо постійний зв'язок і з таким важливим розділом, як «Пунктуація», який допоможе правильно вживати розділові знаки.

На початку кожного параграфа на вас чекає невелике дослідження, з якого радимо розпочати вивчення теми. Потім варто уважно прочитати теоретичні відомості, осмислити їх, виділити те, про що довідалися вперше, і те, із чим уже ознайомилися в попередніх класах. Вправи з позначками «Коло думок», «Попрацюйте в парах», «Два - чотири - усі разом», «Поспілкуйтеся» треба виконувати колективно й за окремими правилами, ознайомитися з якими можна в додатках наприкінці підручника.

Вивчаючи українську мову, ви зможете взяти участь у виконанні групових проектів, які допоможуть поглибити ваші знання з мови й розвинути творчі здібності.

Багато цікавої, корисної інформації містять рубрики «Для вас, допитливі», «Культура мовлення» та «Моя сторінка». Стануть у пригоді опорні таблиці, розміщені на форзацах підручника, а також додатки зі словничками, відповідями до вправ, рекомендаціями щодо виконання завдань.

І не забуваймо щирої поради майстра художнього слова Максима Рильського: «Як парость виноградної лози, плекайте мову».

Хай вам щастить!

 

pick_ukrainska_mova1_8_zabolotniy2.pdf
5 MB
86

Схожі матеріали