Географія

Оцінити підручник:
5,0 2
Географія 8 клас Одинченко 2020 (спец. F 70)

Географія. Підручник для осіб з особливими освітніми потребами (F 70). 8 клас.

  • Автор: Л.К.Одинченко
  • Видавництво: "Либідь"
  • Рік видання: 2020
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

 

Юний друзі!

 

Цього навчального року ви продовжите географічні відкриття. Торік ви зробили лише перші кроки до пізнання Землі як планети. Поглибили уявлення про її форму. Дізналися, як розподілені вода й суша на поверхні земної кулі, які океани й материки є на ній; довідалися про перші навколосвітні подорожі, про те, як Сонце зігріває Землю, чому в одних місцях на Землі тепло, а в інших — холодно. Ви дістали нові відомості про природні зони нашої планети, своєрідність їхніх кліматичних умов, рослинного й тваринного світу, традиційних занять населення. Також ви навчилися працювати з глобусом і географічними картами.

У 8-му класі ви поглибите свої знання про Всесвіт: зорі, планети, супутники планет, затемнення Сонця і Місяця. Дізнаєтеся, для чого потрібні штучні супутники Землі.

Вивчаючи географію материків і океанів, ви довідаєтеся про відкриття великих мореплавців, полярників, землепрохідців і вчених-географів. Ви дізнаєтеся багато цікавого про таємниці океанів, своєрідний світ кожного материка. На всіх материках, крім Антарктиди, розташовані держави. Ви дізнаєтеся, що це за держави, як там живуть люди, чим вони займаються.

Ви вже знаєте, що таке підручник і як із ним працювати. Надані нижче поради сприятимуть успішній самостійній роботі з підручником у класі й удома.

1. Підручник складається з розділів, які поділено на параграфи. Знайти потрібний параграф у підручнику вам допоможе зміст наприкінці книжки.
2. Знайдіть потрібний вам параграф, уважно прочитайте його назву, дайте відповіді на запитання, що вміщено перед текстом. Це допоможе вам пригадати вивчений раніше матеріал.
3. Уважно прочитайте текст. Відповідайте на запитання, які є в тексті. Зверніть увагу на ілюстрації в підручнику, вони допоможуть краще засвоїти прочитане.
4. Географічні назви, терміни, визначення, виділені в тексті підручника, слід запам’ятати.
5. Спочатку намагайтеся самостійно виділити головне в тексті, порівняйте свій висновок із загальним висновком із теми, наведеним під рубрикою «Запам’ятайте».
6. Перевіряйте свої знання. Відповідайте на запитання після тексту, намагайтеся виконати завдання самостійно. Якщо запитання чи завдання викликає труднощі, то зверніться до тексту або ілюстрації підручника, географічного атласу.
7. Словничок географічних термінів допоможе краще зрозуміти навчальний матеріал, перевірити свої знання.
8. Додаткові цікаві відомості допитливі знайдуть у рубриці «Цікаво дізнатися» та розділі «Твори для читання».

Успіхів вам!

 

pick_geografiya_8_odinchenko.pdf
7 MB
73

Схожі матеріали