Геометрія

Оцінити підручник:
4,0 4
Геометрія 7 клас Бевз Владімірова 2015

Геометрія. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: Г.П.Бевз, В.Г.Бевз, Н.Г.Владімірова
  • Видавництво: "Відродження"
  • Рік видання: 2015
  • Сторінок: 192
  • Формат файлу: pdf

Юні друзі!

 

Запрошуємо вас у світ Геометрії. Цей світ дивний: щедрий, досконалий, тісно пов’язаний зі світами Праці, Розуму, Мистецтва.Запрошуємо вас у світ Геометрії. Цей світ дивний: щедрий, досконалий, тісно пов’язаний зі світами Праці, Розуму, Мистецтва.

Геометрія виникла як наука про вимірювання землі. Грецьке слово гео означає «земля», аметрео — «міряю». Єгипетські й грецькі землеміри ще 3000 років тому вимірювали відстані, кути, визначали площі земельних ділянок. Застосовували знання з геометрії будівельники, мореплавці, астрономи, військові, митці.

Геометрія потрібна інженерам, архітекторам, конструкторам, художникам, креслярам, столярам, слюсарям, токарям, кравцям та багатьом іншим фахівцям.

Вивчати систематичний курс геометри, розвивати логічне мислення і просторову уяву допоможе вам цей підручник.

У кожному параграфі підручника є теорія й задачі. Читаючи теорію, основну увагу звертайте на слова, надруковані курсивом і жирним шрифтом. Курсивом виділено геометричні терміни, назви понять. Потрібно вміти пояснювати їх зміст, наводити відповідні приклади. Жирним шрифтом надруковано важливі геометричні твердження. їх треба розуміти, вміти доводити і застосовувати для розв’язування задач. Закінчення доведення теореми позначено значком.

У кожному параграфі підручника виокремлено рубрику «Для допитливих» . Вона містить додатковий навчальний і пізнавальний матеріал та допоможе вам зацікавитися геометрією.

Щоб перевірити, як ви зрозуміли і запам’ятали новий теоретичний матеріал, спробуйте відповісти на запитання і виконати завдання рубрики «Запитання і завдання для самоконтролю», яка є в кожному параграфі і повторюється після розділів.

Щоб опанувати курс геометрії, треба навчитися розв’язувати задачі. У деяких задачах виділено жирним шрифтом важливі твердження, їх корисно запам’ятати. З різними способами розв’язування задач знайомить рубрика «Виконаємо разом». Радимо розглянути задачі цієї рубрики, перш ніж виконувати домашнє завдання. Номери завдань, рекомендовані для домашньої роботи, виділено кольором.

Добре підготуватися до тематичного оцінювання ви зможете, розв’язуючи завдання рубрик «Самостійна робота», «Тестові завдання» і «Типові задачі для контрольної роботи».

Наприкінці підручника вміщено рубрики « Задачі підвищеної складності» та «Завдання для позакласноїроботи». їх пропонуємо тим учням, які люблять математику.

У величезному саду Геометрії кожний може підібрати собі букет за смаком. Беріть і ви — що кому подобається.

 

pick_geometriya_7_bevz.pdf
14 MB
72

Схожі матеріали