Геометрія

Оцінити підручник:
5,0 2
Геометрія 10 клас Бевз Бевз Владіміров Владімірова 2018 (проф.)

Геометрія. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Профільний рівень)

  • Автор: Г.П.Бевз, В.Г.Бевз, В.М.Владіміров, Н.Г.Владімірова
  • Видавництво: "Освіта"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Шановні десятикласники і десятикласниці!

 

Геометрія — одна з найдавніших, найшляхетніших, корисних і цікавих наук. У ній — згусток значної частини загальнолюдської культури, надбаної людством за кілька тисячоліть. А ще вона є незамінним інструментарієм для науковців і виробничників, засобом для розвитку логічного мислення, просторової уяви, раціоналізаторських здібностей та інших позитивних і корисних рис характеру молоді. Ось що говорив про геометрію Платон: "Геометрія є пізнання всього існуючого".

Геометрія складається з двох частин: планіметри і стереометри. У попередніх класах ви вивчали в основному планіметрію, тепер переходите до вивчення стереометрії (від грец. στερεοζ — просторовий), у якій розглядають властивості геометричних фігур у просторі.

Підручник складається з чотирьох розділів, кожний із яких розпочинається короткими відомостями про творців відповідних теорій, про зміст навчального матеріалу, а також характеристикою окремих професій , які ви можете обрати у майбутньому.

Розділи містять теоретичний матеріал і задачі. Читаючи теорію, основну увагу слід звертати на слова, надруковані курсивом і жирним шрифтом. Це нові поняття і твердження, засвоївши які ви зможете впевнено розв’язувати абстрактні та прикладні задачі. Для тих, хто хоче знати більше, призначена рубрика ДЛЯ ДОПИТЛИВИХ, яку можна використати для поглиблення знань, розширення кругозору, виконання навчальних проектів та написання дослідницьких робіт.

Знати геометрію — це насамперед уміти користуватися нею у повсякденному житті, подальшому навчанні та майбутній професійній діяльності. Набувати досвіду використовувати геометричні знання найкраще під час розв’язування геометричних задач і виконання практичних завдань. У підручнику вміщено задачі різних видів (на обчислення, дослідження, доведення, побудову) та рівнів складності. Є задачі з реальними даними, що стосуються різних галузей знань, господарської діяльності, природних ресурсів, фінансів, громадській відповідальності тощо. Розвитку критичного мислення, креативності та раціоналізаторських здібностей присвячені практичні завдання.

Завдання, рекомендовані для домашньої роботи, виділено блакитним кольором. Задачі і вправи в підручнику поділено на: ВИКОНАЙТЕ УСНО, рівень А, рівень Б і ВПРАВИ ДЛЯ ПОВТОРЕННЯ. Порівняно важкі задачі позначені зірочкою (*). Вони розраховані на учнів, які цікавляться математикою. У кожному розділі є ЗАДАЧІ ЗА ГОТОВИМИ МАЛЮНКАМИ. Умови таких задач подано у вигляді малюнків та коротких записів. Параграфи підручника містять рубрику ВИКОНАЄМО РАЗОМ, де запропоновано задачі з розв’язаннями.

Запрошуємо вас у багатий і дивний світ Геометрії і сподіваємося, що вивчення геометрії за цим підручником буде для вас цікавим і нескладним.

 

pick_geometriya_10_bevz.pdf
20 MB
111

Схожі матеріали