Історія України Всесвітня історія

Оцінити підручник:
5,0 1
Історія України Всесвітня історія 6 клас Бандровський Власов Данилевська 2023

Історія України. Всесвітня історія. Підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.Г.Бандровський, В.С.Власов, О.М.Данилевська
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2023
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Дорогі шестикласники та шестикласниці!

 

Цього року ви продовжите вивчати науку про минуле людства - історію, відкривши для себе таємниці найдавніших цивілізацій. Ви здійсните захопливу мандрівку в часи, про які говорять як про дитинство людства.

Порівняння історії людства з віком людини спало колись на думку тим дослідникам, які першими натрапили на свідчення життя наших предків та первісних людських спільнот. Відповідно до цього образного визначення первісність порівнювали з віком немовляти, перші цивілізації - з дитинством, наступні епохи відтворюють, як дорослішало людство. Сподіваємося, підручник допоможе вам сформувати власну думку щодо цього образу, переконавши, що наука історія не лише описує історичні події, а й прагне зрозуміти їхні причини, наслідки, зв’язок з майбутнім.

Саме тому до кожного уроку пропонуємо вам не просто тексти, з яких довідаєтеся про той чи той історичний сюжет, а путівник для дослідження. Містить цей путівник і настановні запитання, сформульовані відповідно до навчальної програми, і перелік важливих для розуміння теми понять, і завдання до речових пам’яток та писемних джерел, й ідеї для обговорення дискусійних питань, і творчі завдання та тренінгові вправи для перевірки.

Пропоновані завдання ви виконуватимете під час уроків, удома; самостійно або разом зі своїми однокласниками. Щоб ви орієнтувалися, коли та як доречно братися за виконання завдання, вони позначені символами-підказкями: Міркуємо , Досліджуємо , Обговорюємо, Проєкт. Тексти та завдання до них позначені малюнком. Для тих, хто хоче знати більше, прислужаться матеріали в рубриці Пізнайкам. Крім того, у завданнях є вказівки, як саме їх виконувати - індивідуально, у парах чи групах.

Упевнені, що курс історії стародавнього світу переконає вас у тому, що ключі до майбутнього варто шукати в минулому.

Щиро зичимо успіхів!

pick_istoriia_ukrainy_6_bandrovskyi.pdf
12 MB
11

Схожі матеріали