Всесвітня історія Історія України

Оцінити підручник:
2,58 12
Всесвітня історія Історія України 6 клас Бандровський Власов 2019

Всесвітня історія. Історія України. Підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.Г.Бандровський, В.С.Власов
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 224
  • Формат файлу: pdf

Дорогі шестикласники та шестикласниці!

 

Цей підручник допоможе вам опанувати історію стародавнього світу. Кожен параграф, який відповідає урокові, поділено на рубрики. Уроки радимо розпочинати з обговорення історичної пам’ятки, що не тільки яскраво свідчить про певні історичні реалії, а й має зв’язок із сучасністю. Навіть якщо ви опановуватимете матеріал самостійно, не оминайте вступного завдання: можливо, розглядаючи зображену пам’ятку, ви зробите для себе відкриття чи несподіваний висновок.

Основні історичні відомості подано в пунктах параграфа. їхню назву сформульовано як запитання, біля якого побачите малюнок-символ.

Важливу історичну інформацію містять документи. Уважно опрацьовуйте ілюстративні матеріали, які виконують роль історичних джерел. У підручнику ілюстрації супроводжують завдання, проблемні запитання.

Майже в кожному параграфі підручника натрапите на хронологічну задачу, розв’язання якої потребуватиме від вас не лише історичних знань та вмінь, а й кмітливості. Співвіднести історичний час і простір допоможуть історичні карти, до яких також запропоновано завдання.

Які саме завдання виконувати і як, вам також підкаже підручник: до історичних текстів, уривків із джерел, фотодокументів та ілюстрацій запропоновано завдання, працювати над якими можна самостійно або в парах чи групах. На це вказують малюнки-символи: - попрацюйте в парах; - попрацюйте в групах;  - подискутуйте.

Завдання, виконувати які радимо в парах і групах, спонукають до розмірковування, навчають порівнювати, зіставляти, аналізувати, робити висновки, обстоювати свою позицію.

Звертаємо увагу, що не обов’язково розв’язувати всі запропоновані завдання. Що саме опрацьовувати, обирайте, порадившися з учителем.

Працюючи над текстом підручника, звертайте увагу на тлумачення нових для вас слів і термінів, поданих на берегах.

Оцінити, чи добре засвоєно матеріал, вам допоможуть запитання рубрики «Оцініть себе».

А ще в підручнику є практичні заняття. Це такі уроки, на яких ви самостійно будете вивчати новий матеріал, удосконалюючи власні вміння та навички. Після опрацювання навчального матеріалу ви маєте усно чи письмово виконати три контрольних завдання - позначено їх малюнком-символом.

Свої враження від прочитаного та почутого на уроці висловлюйте наприкінці кожного заняття: до цього вас спонукатимуть запитання,
позначені малюнком.

 

pick_istoriya_ukraini_6_bandrovskiy.pdf
35 MB
503

Схожі матеріали