Здоров'я, безпека та добробут

Оцінити підручник:
4,5 2
Здоров'я безпека та добробут 6 клас Тагліна 2023

Здоров'я, безпека та добробут. Підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.В.Тагліна
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2023
  • Сторінок: 192
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні шестикласниці й шестикласники!

 

Зараз ви тримаєте в руках підручник «Здоров’я, безпека та добробут», який допоможе вам поводитися в повсякденні так, щоб зберігати власне здоров’я, забезпечувати добробут та безпеку. Цей підручник можна читати гуртом, обговорювати прочитане в загальному колі, працювати в парі або в групі, виконувати щось самостійно й потім презентувати свою роботу всьому класу. За результатами своєї роботи протягом року ви зможете створювати власне портфоліо, ділитися з однокласниками й однокласницями своїми думками, доводити власну точку зору, творчо застосовувати набуті знання. Підручник теж буде працювати з вами у вашій дружній команді.

Наш підручник побудований таким чином, щоб вам було якомога легше з ним працювати. Він складається з шести модулів, які, своєю чергою, діляться на теми й параграфи. Модуль «Суспільний добробут» дасть вам можливість дізнатися про складники добробуту й навчитися підтримувати суспільний добробут. Модуль «Добробут і вміння вчитися» допоможе отримати знання про свій особистий розвиток та менеджмент навчання. Модуль «Добробут і безпека в соціумі» присвячений проблемам безпеки соціального середовища та безпечного спілкування у віртуальному середовищі. Він допоможе вам навчитися визначати потенційні небезпеки, оцінювати ризики в щоденному житті та здійснювати допомогу в разі небезпеки.

У модулі «Добробут та громадське здоров’я» ви дізнаєтеся про громадське здоров’я і спорт для всіх, громадське харчування й національну кухню. Зможете поговорити про вплив соціуму на здоров’я і зрозуміти, чому необхідна профілактика, вакцинація й карантин. Цей модуль також допоможе вам навчитися користуватися правами дитини. У модулі «Добробут, співпраця та спілкування» ви довідаєтеся про засоби комунікації й ефективну співпрацю, види конфліктів і способи їх розв’язання. Ви навчитеся протидіяти виявам агресії в учнівському середовищі, допомагати іншим особам, тактовно підтримувати людину з особливими потребами. Ви зможете аналізувати джерела інформації та розрізняти факти й судження. У модулі «Добробут і підприємливість» ви ознайомитеся з фінансовою грамотністю та фінансовою безпекою, дізнаєтеся, що таке податки й на що вони витрачаються, навчитеся ощадливо використовувати кишенькові гроші.

Угорі кожної парної сторінки вказано нумерацію теми, угорі непарної — назву параграфа. Так вам буде легше знайти необхідний матеріал. На початку кожного параграфа вам пропонується життєва ситуація, яку ви маєте обговорити й зробити висновки. У тексті підручника є рубрики «Поміркуйте й обговоріть ситуацію», «Обговорення в загальному колі», «Поділіться своїми думками», «Змоделюйте ситуацію», «Відкритий мікрофон», є завдання до світлин. Закінчуються параграфи рубриками «Опорні точки» і «Знайдіть необхідну інформацію й дайте відповіді на запитання».

На початку підручника стоїть QR-код. Скориставшись ним, ви потрапите у віртуальний світ завдань. Там, крім цього, є цікаві відеоролики й інші навчальні матеріали. Вони допоможуть вам закріплювати отримані на уроках знання, розширювати ваш світогляд, спонукатимуть до пошуку нової інформації, налаштують на нові запитання.

Бажаємо вам цікавого й щасливого навчання!

 

pick_zdorovya_bezpeka_6_tahlina.pdf
4 MB
12

Схожі матеріали