Біологія

Оцінити підручник:
3,56 16
Біологія 6 клас Костіков Волгін Додь Сиволоб Довгаль Жолос Срипник Ягенська Толстанова Ходосовцев 2014

Біологія. Підручник для 6 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: І.Ю.Костіков, С.О.Волгін, В.В.Додь, А.В.Сиволоб, І.В.Довгаль, О.В.Жолос, Н.В.Скрипник, Г.В.Ягенська, Г.М.Толстанова, О.Є.Ходосовцев
  • Видавництво: "Освіта"
  • Рік видання: 2014
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Ознаки життя.

 

Погляньте на світ довкола себе. Скрізь ви побачите неживі об’єкти і організми — живі створіння. У чому відмінність між ними? Чим відрізняється живе від неживого? У чому сутність життя? Вже багато століть людство шукає відповіді на ці прості запитання, але щоразу стикається в новими таємницями живої природи, — і пошук продовжується. Провідником людини у вивченні живого є наука біологія. Її назва походить від старогрецьких слів «біос» — життя та «логос» — слово, вчення. Зрозуміти, що вивчає біологія, вам допоможуть живі організми довкола нас — слід лише бути уважними та спостережливими.

Головною властивістю живих організмів, на відміну від неживої природи, є їхня здатність до розмноження. Розмноження — це утворення батьківськими організмами нових подібних до себе дочірніх особин.

Кожен організм існує лише обмежений час, але завдяки розмноженню життя безперервно передається від покоління до покоління. На нашій планеті цей процес не переривається більше трьох мільярдів років. Усі процеси, які відбуваються у живому організмі, спрямовані саме на забезпечення передачі життя наступним поколінням.

 

pick_biologiya_6_kostikov.pdf
22 MB
864

Схожі матеріали