Інформатика

Оцінити підручник:
4,29 7
Інформатика 5 клас Ривкінд Лисенко Чернікова Шакотько 2018

Інформатика. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Й.Я.Ривкінд, Т.І.Лисенко, Л.А.Чернікова, В.В.Шакотько
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 208
  • Формат файлу: pdf

Дорогі п'ятикласниці та п'ятикласники!

 

Ви продовжуєте вивчення найсучаснішого шкільного предмета - інформатики.

Інформатика - це наука про інформаційні ресурси та інформаційні процеси, про комп’ютери та їх використання.

Інформація відіграє в сучасному суспільстві значну й важливу роль, настільки важливу, що часто його називають інформаційним.

Наше життя неможливо уявити без комп’ютерів. їх використовують на виробництві, у навчанні, побуті, розвагах тощо. Тому вміння працювати з комп’ютером, використовувати його в різних сферах життя є важливою ознакою сучасної людини.

На уроках інформатики в 5-му класі ви згадаєте, що таке інформація та інформаційні процеси. Дізнаєтеся, що таке повідомлення та дані. Шукатимете відомості в Інтернеті та зберігатимете їх на носіях даних. Навчитеся виконувати операції над файлами та папками не лише на вашому комп’ютері, а й у локальній мережі. Ви продовжите опрацьовувати текстові дані та складати алгоритми в середовищі Scratch 2. Опановані знання та навички застосовуватимете під час виконання навчальних проектів. І в цьому вам допоможе цей підручник.

Навчальний матеріал підручника поділено на розділи. Кожний розділ складається з пунктів, які, у свою чергу, містять підпункти. На початку кожного пункту наведено запитання для повторення вивченого. Відповіді на них полегшать розуміння та засвоєння нового матеріалу. Ці запитання позначено.

Уважно читайте матеріал, викладений у підручнику. Звертайте особливу увагу на основні поняття та терміни, які потрібно запам’ятати. їх виділено в тексті напівжирним шрифтом або курсивом. Головне зібрано в кінці кожного пункту в окремій рубриці «Найважливіше в цьому пункті». Тренувальні вправи для відпрацювання основних практичних навичок наведено в рубриці «Працюємо з комп’ютером».

Для кращого сприйняття й розуміння навчального матеріалу підручник містить багато малюнків, таблиць, зображень екрана монітора тощо.

Наприкінці кожного пункту розміщено запитання для самоконтролю у «Дайте відповіді на запитання». Рекомендуємо опрацювати їх після вивчення навчального матеріалу пункту. Якщо при цьому виникатимуть труднощі, прочитайте текст пункту ще раз - і знайдете там потрібну інформацію. Біля кожного із запитань є позначка, що вказує, якому рівню навчальних досягнень воно відповідає:

° - початковому або середньому рівню;
• - достатньому рівню;
* - високому рівню.

 

pick_informatika_5_rivkind2.pdf
17 MB
745

Схожі матеріали