Математика

Оцінити підручник:
3,43 7
Математика 5 клас Мерзляк Полонський Якір 2018

Математика. 5 клас. Підручник для закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: А.Г.Мерзляк, В.Б.Полонський, М.С.Якір
  • Видавництво: "Гімназія"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Любі діти!

 

Уміння рахувати, логічно міркувати, бути наполегливим і завзятим, уважним і акуратним — усе це необхідно кожній людині. А як набути таких якостей? Математика — та чарівна наука, яка допоможе вам розвинути ці вміння й здібності. І не важливо, яку професію ви оберете: будівельника чи кондитера, програміста чи фермера, лікаря чи економіста, — отримані математичні знання завжди стануть у пригоді.

Вивчення математики можна порівняти з нелегкою, але захоплюючою мандрівкою дивовижною країною. І ми сподіваємося, що цей підручник стане для вас надійним дороговказом і вірним провідником у світі знань.

Ознайомтеся, будь ласка, з будовою цієї книжки. Текст підручника поділено на два розділи, кожний з яких складається з параграфів, а параграф, у свою чергу, — з пунктів. Підручник містить 38 пунктів, кожен з яких починається з викладу теоретичного матеріалу. Вивчаючи його, особливу увагу звертайте на текст, який надруковано жирним шрифтом. Так у книзі виділено слова, що означають математичні терміни. Жирним курсивом і курсивом виділено правила та найважливіші математичні твердження.

Зазвичай виклад теоретичного матеріалу завершується прикладами розв’язування задач. Ці записи можна розглядати як один із можливих зразків оформлення розв’язання.
До кожного пункту дібрано завдання для самостійного розв’язування, приступати до яких радимо лише після засвоєння теоретичного матеріалу. Серед завдань є як прості й середні за складністю вправи, так і важкі задачі, особливо ті, що позначено зірочкою ('*).

Кожний пункт завершується особливою задачею, яку ми назвали «Задача від Мудрої Сови». Для її розв’язання потрібно виявити винахідливість і кмітливість.

У рубриці «Коли зроблено уроки» ви зможете дізнатися про важливі математичні об’єкти — числа й фігури, про історію їх виникнення. Сподіваємося, що це зацікавить вас.

Зазначимо, що в курсі математики 5 класу є багато тем, які вивчались у молодших класах. І навіть якщо раніше у вас були якісь негаразди з математикою, то при бажанні можна все швидко надолужити.

Дерзайте! Бажаємо успіху!

 

pick_matematika_5_merzlyak.pdf
13 MB
490

Схожі матеріали