Захист Вітчизни

Оцінити підручник:
5,0 1
Захист Вітчизни 11 клас Фука Гарасимів Пашко Щирба Гудима 2019 (проф.)

Захист Вітчизни. Підручник для 11 класу закладів загальної середньої освіти. (Профільний рівень)

  • Автор: М.М.Фука, І.М.Герасимів, К.О.Пашко, Ю.П.Щирба, А.А.Гудима
  • Видавництво: "Астон"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 328
  • Формат файлу: pdf

Шановні друзі!

 

У цьому навчальному році ви продовжите вивчати предмет «Захист Вітчизни»: пригадаєте вивчене, набудете нових знань, умінь і навичок. Розпочнуться заняття з вивчення психологічних основ підготовки та проходження військової служби.

Значну увагу ви приділятимете тактичній підготовці: дізнаєтеся про обов’язки солдата та послідовність його дій у бою, усвідомите поняття рубежів і часу переведення засобів індивідуального захисту в «бойове» положення, засвоїте особливості дій солдата в складі бойових груп, дії відділення в основних видах бою й дозорі.

На заняттях з вогневої підготовки навчитеся прийомам стрільби зі стрілецької зброї, зрозумієте, як стати влучним стрільцем. Під час вогневих тренувань удосконалите навички стрільби. Відомості про різні статути ЗСУ сприятимуть поглибленню знань у цій галузі, вихованню поваги до військової служби.

Ознайомлюючись із навчальним матеріалом розділу «Домедична допомога», ви оволодієте знаннями про надання домедичної допомоги постраждалим, навчитеся користуватися індивідуальними засобами медичного захисту. Набуті знання потрібні не лише для того, щоб стати сильною, освіченою та ерудованою людиною, а й для формування свідомого ставлення до захисту свого життя, життя рідних, друзів і співгромадян.

Структура підручника чітка й зрозуміла. Запитання на початку параграфа налаштують на засвоєння нового матеріалу. У тексті слова або речення, які мають важливе значення, нові терміни виділено напівжирним, кольоровим чи курсивним шрифтом.

Деякі слова позначені символом «зірочка» (*): їхнє значення пояснюємо в словнику наприкінці підручника.

Запитання та завдання, запропоновані наприкінці параграфа, допоможуть ґрунтовно опрацювати матеріал. Вони згруповані за певним принципом і позначені піктограмами.

Під час навчально-польових зборів теоретичні знання набудуть практичного втілення: ви вправлятиметеся в тактичній, вогневій, стройовій підготовці.

Чимало вже відомо з курсів, які ви вивчали в минулі роки («Біологія», «Основи здоров’я», «Правознавство», «Історія України» тощо). У підручнику є піктограми — умовні позначення, зміст яких подаємо нижче.

Рубрика «Пригадаймо!» містить запитання, які спонукають згадати вже відоме.
Рубрика «Запам’ятаймо!» позначає, що подана інформація має особливе значення, її потрібно закарбувати в пам’яті.
Рубрика «Це потрібно вміти робити!» містить відомості, спрямовані на вироблення та закріплення практичних навичок. Такі вміння допоможуть не розгубитись у складних ситуаціях, зберегти здоров’я й життя як ваше, так й інших людей.
Рубрика Nota Bene (N. В.) (з лат. NotaBene — зверни увагу) акцентує увагу на особливо важливих твердженнях.
Рубрика «Ерудит-ONLINE» містить цікаві відомості. Ваша здатність до сприйняття будь-якої інформації має бути активована повсякчас.
Рубрика «Маю честь» розповість про випадки з життя військовослужбовців і волонтерів, які захищають Україну й рятують життя людей.
Перевіряємо засвоєння тексту параграфа. Щоб правильно виконати ці завдання, достатньо уважно прочитати текст параграфа.
Розвиваємо творчі здібності. Завдання спрямовані на розвиток здатності порівнювати, аналізувати, формулювати висновки.
Працюємо разом. Ці завдання передбачають роботу в групах: навчають ефективно й злагоджено спілкуватися в команді, знаходити спільні рішення тощо.

 

pick_zahist_vitchizni_11_fuka.pdf
19 MB
299

Схожі матеріали