Мистецтво

Оцінити підручник:
4,29 7
Мистецтво 10 (11) клас Комаровська Миропольська Ничкало Руденко 2018

Мистецтво. Підручник для 10 (11) класу закладів загальної освіти. (Рівень стандарту, профільний рівень)

  • Автор: О.А.Комаровська, Н.Є.Миропольська, С.А.Ничкало, І.В.Руденко
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 192
  • Формат файлу: pdf

Шановні друзі!

 

Упродовж навчання у школі ви пізнаєте прекрасний світ мистецтва. Однак, він невичерпний, адже в скарбниці кожної країни є визначальні для світової культури шедеври.

Автори підручника пропонують здійснити своєрідну мистецьку подорож, по-новому осмислити явища і факти, які вам уже знайомі, й пізнати нові імена і твори різних регіонів світу.

Зверніть увагу на логіку подання мистецького матеріалу: ознайомлення з країною, зазвичай, розпочинається із занурення у світ її архітектури; далі наша з вами увага зосереджуватиметься на шедеврах музики, хореографії, театру і кіно, які є знаковими для кожної країни або регіону.

Розпочнімо із мистецтва далеких від нас країн Африки, Америки, Далекого Сходу, Індійського та Арабо-мусульманського світу. Потім відвідаємо країни Європи і різні регіони України — нашого з вами дому: ви знаєте, що саме на території України розташований географічний центр Європи (Рахівський район, Закарпатська область).

Під час мистецької подорожі ви будете дискутувати, складати екскурсійні маршрути, розробляти проекти фестивалів, проводити концерти, спробуєте свої сили у кіномистецтві і на театральній сцені, критиці й перекладі, сценарній і продюсерській справі, звукорежисурі й менеджменті. Ви навчитеся виокремлювати найцікавіше для себе, захоплювати інших власними враженнями. Ви відчуєте в собі нові творчі якості, які, можливо, знадобляться вам у виборі майбутньої професії.

Твори та інформацію про них, завдання, що подані на сторінках підручника, сприймайте як поштовх для самовдосконалення й культурного розвитку. Вам знадобляться знання з різних наук: географії, історії, літератури, математики, фізики, астрономії, акустики, анатомії, хімії.

Шлях пізнання тривалий, тож просуваймося послідовно, від країни до країни, відкриваючи для себе своєрідність творчого мислення і духовного життя.

Щасти вам!

 

pick_mistetstvo_10_11_komarovska.pdf
37 MB
1363

Схожі матеріали