Алгебра

Оцінити підручник:
4,33 3
Алгебра 10 клас Мерзляк Номіровський Полонський Якір 2018 (проф.)

Алгебра. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Профільний рівень)

  • Автор: А.Г.Мерзляк, Д.А.Номіровський, В.Б.Полонський, М.С.Якір
  • Видавництво: "Гімназія"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 400
  • Формат файлу: pdf

Любі десятикласники і десятикласниці!

 

Ви починаєте вивчати новий шкільний предмет — алгебру і початий аналізу.

Цей предмет надзвичайно важливий. Мабуть, у наш час немає такої галузі науки, де не застосовують досягнень цього розділу математики. У фізиці та хімії, астрономії та біології, географії та економіці, навіть у лінгвістиці та історії використовують «математичний інструмент».

Алгебра і початки аналізу — корисний і дуже цікавий навчальний предмет. Він розвиває аналітичне й логічне мислення, дослідницькі навички, математичну культуру, кмітливість.

Ми маємо надію, що ви не розчарувалися, обравши нелегкий шлях — вивчати математику за програмою профільного рівня. Це не просто. Потрібно бути наполегливими та завзятими, уважними й акуратними, при цьому найголовніше — не бути байдужими до математики, а любити цю красиву науку. Сподіваємося, що ви з інтересом будете засвоювати нові знання. Ми віримо в те, що цьому сприятиме підручник, який ви тримаєте в руках. Ознайомтеся, будь ласка, з його структурою.

Підручник поділено на п’ять параграфів, кожний з яких складається з пунктів. Вивчаючи теоретичний матеріал пункту, особливу увагу звертайте на текст, який надруковано жирним шрифтом, жирним курсивом і курсивом; так у книзі виділено означення, правила та найважливіші математичні твердження.

У цій книзі ви ознайомитеся з низкою важливих теорем. Деякі з них подано з повними доведеннями. У тих випадках, коли доведення виходять за межі розглядуваного курсу, у підручнику наведено тільки формулювання теорем.

Зазвичай виклад теоретичного матеріалу завершується прикладами розв’язування задач. Ці записи можна розглядати як один із можливих зразків оформлення розв’язання.

До кожного пункту дібрано завдання для самостійного розв’язування. Серед завдань є як прості й середні за складністю, так і важкі, особливо ті, що позначено зірочкою (*).

Якщо після виконання домашніх завдань залишається вільний час і ви хочете дізнатися більше, то рекомендуємо звернутися до рубрики «Коли зроблено уроки». Матеріал, викладений там, є непростим. Але тим цікавіше випробувати свої сили!

Для тих, хто в 7-9 класах вивчав алгебру за програмою поглибленого рівня, деякі теми цього підручника не є новими. За потреби можна звернутися до них для повторення раніше вивченого матеріалу.

 

pick_algebra_10_merzlyak3.pdf
22 MB
317

Схожі матеріали