Економіка

Оцінити підручник:
3,33 3
Економіка 10 клас Крупська Тимченко Чорна 2018 (проф.)

Економіка. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Профільний рівень)

  • Автор: Л.П.Крупська, І.Є.Тимченко, Т.І.Чорна
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

Шановні десятикласники та десятикласниці!

 

Сучасну людину щоденно оточують проблеми економічного характеру: вибір товарів і ціни на них, дохід сім’ї та витрати на придбання всього необхідного для життя, пошук роботи й заробітна плата. Однак існують й інші економічні проблеми, наприклад спад виробництва, економічна криза, безробіття, інфляція тощо. Через кілька років вам доведеться не тільки вирішувати свої економічні проблеми та влаштовувати особисте життя, але й брати участь у суспільному житті. Ви будете вирішувати подальшу долю нашої Батьківщини. Тому, щоб зробити правильний вибір, який стосується вас особисто і всієї країни загалом, вам знадобиться достатній обсяг економічних знань.

Ми хочемо допомогти вам засвоїти фундаментальні знання про економічне життя суспільства, сформувати світогляд цивілізованої людини, що визнає такі загальнолюдські цінності, як свобода діяльності й вибору, право приватної власності, дотримання законів тощо. Ми також ставимо собі за мету розвинути у вас навички раціональної економічної поведінки споживача, найманого працівника, виробника, користувача суспільних благ.

Сподіваємося, що вивчення економіки допоможе вам опанувати деякі прийоми економічного аналізу ситуації, сприятиме засвоєнню спеціальних знань, пов’язаних із вибором майбутньої сфери діяльності та професії, підготує вас до навчання у вищих навчальних закладах економічного, соціологічного, правового профілів.

Курс економіки в 10 класі містить два великі розділи, які розподіляються на 13 тем. Для зручності ці теми в підручнику об’єднані в 67 параграфів. Цей підручник допоможе вам засвоїти зміст фундаментальних понять, які властиві будь-якій економіці. Це ресурси, продукт, виробництво, потреби, споживач, виробник, економічна ефективність, економічна система тощо. Він ознайомить вас із процесами та явищами, характерними для ринкової економіки, а саме: попитом, пропозицією, ціною, ринковими доходами, видами грошей і ринковою інфраструктурою. Це дасть вам змогу в подальшому перейти до вивчення підприємництва та різних аспектів діяльності фірм, особливостей національної економіки й світового господарства.

 

pick_ekonomika_10_krupska.pdf
17 MB
2104

Схожі матеріали