Геометрія

Оцінити підручник:
5,0 1
Геометрія 8 клас Істер 2021

Геометрія. Підручник для 8 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.С.Істер
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2021
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні восьмикласниці та восьмикласники!

 

У цьому навчальному році ви продовжите вивчати геометрію, а підручник, який ви тримаєте в руках, допоможе вам у цьому.

Вивчаючи теоретичний матеріал, зверніть увагу на текст, надрукований жирним шрифтом. Його треба запам’ятати.

У підручнику використано такі умовні позначення:

- треба запам’ятати;
- запитання і завдання до вивченого матеріалу;
- теорема;
- наслідок з теореми;
- вправи для повторення;
- завдання для класної роботи;
- завдання для домашньої роботи;
- вправи підвищеної складності;
- «ключова» задача, висновки якої використовуються під час розв’язування інших задач;
- кінець доведення теореми або властивості;
- вправи для підготовки до вивчення нової теми;
- рубрика «Життєва математика»;
- рубрика «Головне в розділі»;
- рубрика «Цікаві задачі для учнів неледачих».

Текст, надрукований жирним шрифтом, звертає вашу увагу на нове поняття або таке, яке треба пригадати.

Усі вправи розподілено відповідно до рівнів навчальних досягнень і виокремлено так: з позначок 1, 2, 3, 4 починаються вправи відповідно початкового, середнього, достатнього та високого рівнів.

Перевірити свої знання та підготуватися до тематичного оцінювання можна, виконуючи завдання «Домашньої самостійної роботи», які подано в тестовій формі, та «Завдання для перевірки знань». Після кожного розділу наведено вправи для його повторення, стисло теоретичний матеріал (рубрика «Головне в розділі»), а в кінці підручника -«Завдання для перевірки знань за курс геометрії 8 класу» та «Задачі підвищеної складності». Заняття геометрією стануть ще цікавішими, якщо ви розв’язуватимете вправи рубрики «Цікаві задачі для учнів неледачих».

У рубриці «Життєва математика» зібрано задачі, пов’язані з економічною грамотністю і підприємливістю, екологічною безпекою, здоровим способом життя, громадянською відповідальністю, - усім тим, що знадобиться кожному в повсякденному житті. У рубриці «Підготуйтеся до вивчення нового матеріалу» пропонується виконати вправи, які допоможуть актуалізувати знання, потрібні для вивчення наступної теми.

Пригадати раніше вивчене вам допоможуть «Відомості з курсу геометрії 7 класу» та «Вправи на повторення курсу геометрії 7 класу», які розміщено в кінці підручника.

Автор намагався подати теоретичний матеріал підручника простою, доступною мовою, проілюструвати його значною кількістю прикладів. Після вивчення теоретичного матеріалу в школі його обов’язково потрібно доопрацювати вдома.

Підручник містить велику кількість вправ. Більшість із них ви розглянете на уроках і під час домашньої роботи, інші вправи рекомендується розв’язати самостійно.

У кінці підручника в додатку під назвою «Готуємося до ЗНО» подано добірку задач, що в різні роки пропонувалися абітурієнтам на зовнішньому незалежному оцінюванні з математики, для розв’язання яких достатньо знань з геометрії за 8-й клас. Розв’язавши ці задачі, ви зробите ще один крок уперед для успішної підготовки до майбутніх випробувань, які чекатимуть на вас під час вступу до омріяного закладу вищої освіти.

Цікаві факти з історії розвитку геометрії як науки ви знайдете в рубриці «А ще раніше...».

 

pick_geometriya_8_ister2.pdf
5 MB
124

Схожі матеріали