Українська література

Оцінити підручник:
5,0 1
Українська література 8 клас Кравець Дмітрієва 2020 (спец. F 70)

Українська література. Підручник для осіб з особливими освітніми потребами (F 70). 8 клас.

  • Автор: Н.П.Кравець, М.В.Дмітрієва
  • Видавництво: "Либідь"
  • Рік видання: 2020
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

 

Юний друже!

 

Література кожного народу є його художньою історією. Література виникає на певному етапі культурного розвитку народу й довгі роки розвивається разом із ним, відтворюючи в художніх образах і картинах різні події та явища дійсності й духовного життя людей.

Художня література — один із найпопулярніших видів мистецтва. Вона відіграє важливу роль у культурному розвиткові людини, у формуванні знань про навколишній світ і суспільство.

У цьому підручнику ти прочитаєш художні твори, які допоможуть тобі краще засвоїти духовні здобутки українського народу. Зокрема ти ознайомишся з творами про минуле й сьогодення нашої Батьківщини, нашого народу.

Неоціненний вплив на подальший розвиток української літератури справила творчість Тараса Шевченка. У своїх творах він утверджував любов до України, висловлював віру в те, що людина ніколи не змириться з безправ’ям. Поет мріяв про таке життя, де пануватиме справедливість, де «на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі».

Великий внесок у розвиток української літератури зробив Іван Франко. У своїх творах він возвеличував простий народ, засуджував його гнобителів, зрадників, хвальків, ледарів.

Талановитий лірик Леся Українка створила чимало віршів, у яких звучить заклик до боротьби за краще життя для простого народу. Твори поетеси сповнені щирості, життєвої сили.

У творах Павла Тичини, Максима Рильського, Олександра Довженка, Василя Симоненка, Миколи Вінграновського, Євгена Гуцала, Ліни Костенко та інших письменників розповідається про любов до України, про мужність її захисників, про життя і справи дітей та дорослих, лунає заклик берегти рідну землю, любити й примножувати її красу.

Важливо, щоб позитивні літературні герої стали для тебе взірцем для наслідування, щоб їхні вчинки й роздуми спонукали тебе до співпереживання, осмислення власної поведінки.

Вдумливе читання й аналіз художніх творів допоможуть тобі пройнятися любов’ю до України, її народу, до української мови, прагненням оволодіти нею, розвинути своє мислення, збагатити й удосконалити мовлення.

Успіхів тобі!

 

pick_ukrainska_literatura_8_kravets.pdf
5 MB
80

Схожі матеріали