Етика

Оцінити підручник:
4,2 5
Етика 5 клас Мелещенко Желіба Бакка Ашортіа Козіна 2022

Етика. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Т.В.Мелещенко, О.В.Желіба, Т.В.Бакка, Є.Д.Ашортіа, Л.Є.Козіна
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 218
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі п'ятикласники й п'ятикласниці!

 

Запрошуємо вас у світ етики! Підручник, який ви тримаєте в руках, проведе вас у світ моралі, поведінки та спілкування. Вивчаючи матеріали курсу етики, ви зрозумієте свою унікальність й унікальність інших. Ви навчитеся взаємодіяти із собою та людьми, проявляти людяність, бути справедливими.

З курсу етики ви дізнаєтеся, що таке моральні норми, цінності, етикет, для чого потрібні правила поведінки. Етика розкриє, що таке добро і зло, які є людські чесноти. Ви зрозумієте суть морального вибору, що за вчинки потрібно відповідати, а без старанності не досягти мети. Етика допоможе вам опанувати себе, проявити терплячість і стриманість. Курс «Етика» підкаже, як поводитися вдома, у школі, на вулиці, з однолітками та старшими. Ви дізнаєтеся, якбути доброчесним/доброчесною, ефективно спілкуватися, правильно співпереживати та співрадіти.

Матеріал підручника є цікавим і різноманітним. Для вас створено різні рубрики. На початку кожного параграфа ви будете читати діалог між хлопчиком і дівчинкою — Назаром й Аланою, який буде спонукати вас до роздумів над новою темою. Також ви будете ознайомлюватися з «Фактами, над якими варто замислитися», розглядати «Ситуації для роздумів», «Особистий профіль». Рубрики «# Так говорив/так говорила/а я думаю так» і «Народна мудрість: міркуємо разом» ознайомлять вас із народною та художньою творчістю, судженнями цікавих людей, а також спонукатимуть до формування власної думки. Корисною є рубрика «Це тоібі стане в пригоді для розуміння себе та інших».

Після кожного уроку вміщена особлива рубрика самоаналізу «Розмірковую про вивчене», добре вам знайома з початкової школи. Запитання, подані в ній, допоможуть вам краще розібратися, наскільки ви зрозуміли тему, яка обговорювалася на уроці. Також пропонуємо вам вести свій зошит або записник важливих думок.

У підручнику є багато цікавих запитань і завдань, на які ви будете шукати відповіді самостійно та працюючи разом з однокласниками й однокласницями. Після параграфа ви зможете перевірити свої знання та створити щось нове разом із класом. За допомогою кюаркодів можна буде дізнатися більше, переглянувши цікавий матеріал. Ви будете працювати з малюнками, таблицями, схемами, відео-матеріалами тощо. По-новому зможете оцінити мультфільми чи казки, які дивилися раніше, проаналізувати вчинки й поведінку героїв. Після кожної теми на вас чекає урок узагальнення, де ви будете пригадувати вивчене, аналізувати, ставити запитання, проектувати й оцінювати себе.

Отже, відкривши підручник з етики, ви побачите, що це настільна книжка, яка допоможе вам стати справжньою людиною.

Віримо в кожного/кожну з вас і ваші можливості й бажаємо захопливого вивчення етики!

 

pick_etika_5_meleshchenko.pdf
7 MB
744

Схожі матеріали