Захист Вітчизни

Оцінити підручник:
4,5 2
Захист Вітчизни 10 клас Хараху Павлов Дзюба Саганчі 2018

Захист Вітчизни. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту)

  • Автор: С.О.Хараху, В.Б.Павлов, І.І.Дзюба, Є.Д.Саганчі
  • Видавництво: "Світ"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 216
  • Формат файлу: pdf

Сьогодні Українська держава та її громадяни стають безпосередніми учасниками процесів, які мають надзвичайно велике значення передусім для визначення своєї долі, долі своїх сусідів, подальшого світового порядку на планеті.

Пріоритетом діяльності держави та суспільства стає розвиток високоморальної особистості, яка здатна реалізувати свій потенціал, готова до виконання обов'язку із захисту Батьківщини, наслідувати найкращі приклади мужності та звитяги борців за свободу і незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет і територіальну цілісність держави у боротьбі з зовнішнім агресором.

Необхідною умовою забезпечення суверенітету нашої держави, недоторканності її кордонів залишається захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, що є священним обов'язком кожного з нас - її громадян.

Історія та ідеологія українських військових формувань зазнає змін, позбавляється ідеологічних штампів радянського минулого, надає роз'яснення основних принципів, механізмів, структури системи національної безпеки України та поняття безпекової політики тощо.

Авторський колектив підручника відобразив сучасне бачення різних аспектів військово-патріотичного виховання у його теоретичних засадах та практичних підходах. Отже, дорогі десятикласники, вивчаючи поданий матеріал підручника "Захист Вітчизни", ви матимете змогу ознайомитись із основами нормативно-правового забезпечення захисту Вітчизни, цивільного захисту та охорони життя і здоров'я; усвідомити власний обов'язок щодо захисту України у разі виникнення загрози суверенітету та територіальній цілісності держави; набути знань щодо функцій Збройних Сил України та інших військових формувань, їх характерних особливостей; засвоїти основи захисту Вітчизни, цивільного захисту, домедичної допомоги, психологічної підготовки до захисту Вітчизни; сформувати національну самосвідомість, здатність забезпечити власну безпеку і безпеку інших людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу. Ви вмітимете застосовувати знання у реальних життєвих умовах, підчас виконання практичних завдань та визначати й обґрунтовувати власну життєву позицію.

генерал-лейтенант Павло Ткачук, доктор історичних наук, професор, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

 

pick_zahist_vitchizny_10_harahu.pdf
12 MB
300

Схожі матеріали