Всесвітня історія

Оцінити підручник:
3,67 3
Всесвітня історія 9 клас Щупак Бурлака Власова Піскарьова Посунько Секиринський 2022

Всесвітня історія. Підручник для 9 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: І.Я.Щупак, О.В.Бурлака, Н.С.Власова, І.О.Піскарьова, А.Л.Посунько, Д.О.Секиринський
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 192
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні дев’ятикласники і дев’ятикласниці!

 

Роки навчання у школі мають велике значення для здобуття та зміцнення ваших знань, формування основи подальшої освіти. Зараз у вас є можливість поглибити знання, здобуті в попередніх класах, і досягти нових успіхів у навчанні. Сподіваємося, що цьому, зокрема, сприятиме наш підручник.

У підручнику ми прагнули показати зв’язок подій минулого із сьогоденням, адже історія впливає на нього. Багато подій та явищ кінця XVIII — початку XX ст. мають своє продовження в наші дні, багато в чому впливають на теперішнє життя суспільства.

Крім того, описуючи історію інших країн, важливо простежити її взаємозв’язок з подіями в Україні. Чимало із цих подій безпосередньо впливали на населення України, сучасні українські терени.

З метою полегшення орієнтування в текстах ми пропонуємо певну систему виділення шрифтом і кольором головних думок, фактів, понять, дат тощо.

Рубрики «Діємо: практичні завдання», «Поміркуймо!», «Думки істориків», «Український всесвіт», а також ілюстрації й історичні карти сприятимуть поєднанню тексту підручника з тим, що ви вже знаєте; допоможуть глибше розібратися з новим навчальним матеріалом.

Рубрика «Історичні подробиці» через цікаві історичні деталі й приклади дає можливість «оживити» події минулого та зробити їх яскравішими для вашої уяви.

Найважливіші історичні документи подані в рубриці «Свідчать документи».

Запитання та завдання як репродуктивного, так і творчого характеру спрямовані на різні види систематизації навчального матеріалу, на самостійну роботу та роботу в групі.

Отже, перед вами — підручник, який стане вашим надійним помічником у вивченні історії, у самостійній роботі. Хоча це, звичайно, не може замінити живого слова вашого вчителя.

Бажаємо Вам успіхів у навчанні, нових відкриттів в історії та в собі!

 

pick_vsesvitnya_istoriya_9_shchupak.pdf
10 MB
446

Схожі матеріали