Хімія (частина 1)

Оцінити підручник:
5,0 1
Хімія 8 клас Попель Крикля 2021 (1 частина, спец. H 54.1 - H 54.2)

Хімія. Підручник для осіб з особливими освітніми потребами (H 54.1 - H 54.2). 8 клас (у 2-х частинах). Частина 1.

  • Автор: П.П.Попель, Л.С.Крикля
  • Видавництво: "Академія"
  • Рік видання: 2021
  • Сторінок: 160
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні восьмикласники!

 

На уроках хімії в 7 класі відбулося ваше знайомство із цікавою наукою про речовини та їх перетворення. Ви зрозуміли суть важливих хімічних термінів, з'ясували, що таке хімічні елементи і як їх позначають, навчилися записувати формули речовин і хімічні рівняння, здійснювати найпростіші хімічні розрахунки, виконувати досліди.

Вам стало відомо, що речовин існує безліч, а частинок, із яких вони складаються, — лише три типи: атоми, молекули, йони. Ви дізналися багато цікавого про Оксиген — один із найважливіших хімічних елементів, про властивості його простої речовини — кисню, а також сполуки з Гідрогеном — води. Довідалися про деякі інші оксиди і продукти їх реакцій з водою — основи та кислоти.

У 8 класі хімія розкриє нові таємниці. Ви дізнаєтесь, що порядок, який існує у світі хімічних елементів, простих і складних речовин, ґрунтується на періодичному законі, відкритому 150 років тому видатним ученим Дмитром Івановичем Менделєєвим. Розглядатимемо будову атомів, молекул, йонів, з'ясуємо, чому і як саме сполучаються найменші частинки в кожній речовині. Значну увагу на уроках хімії буде зосереджено на найважливіших групах (класах) сполук, вивченні їхніх хімічних властивостей, виконанні різноманітних дослідів із речовинами.

 

pick_himiya1_8_popel.pdf
3 MB
10

Схожі матеріали