Хімія

Оцінити підручник:
5,0 1
Хімія 8 клас Дячук Гладюк 2016

Хімія. Підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: Л.С.Дячук, М.М.Гладюк
  • Видавництво: "Навчальна книга - Богдан"
  • Рік видання: 2016
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі восьмикласники!

 

Ось і пролетіло непомітно літо і з першим жовтим листям прийшла осінь, а з нею — і новий навчальний рік. Ви стали на рік доросліші, і це дає привід озирнутися назад, підсумувати знання, отримані раніше. На початку сьомого класу ми поставили перед вами завдання опанувати елементарні хімічні знання, ту абетку, якою оперують хіміки. Тепер ви вже не плутаєте поняття «речовина» і «тіло», вивчили властивості води та кисню, дізналися про склад повітря. Основою хімії, як і інших природничих наук, є атомістичне вчення. Усі речовини складаються з атомів, які можуть сполучатися в молекули. З погляду хімії атоми вічні — вони не утворюються та не зникають, а лише переходять з однієї речовини в іншу.

У 8 класі ви ознайомитеся з будовою атома і навчитеся користуватися періодичною системою, щоб описувати його будову, пояснювати властивості хімічних елементів, а також утворених ними простих і складних речовин. Опрацювавши матеріал у підручнику, ви зрозумієте природу хімічного зв’язку і навчитеся виконувати кількісні розрахунки на основі рівнянь хімічних реакцій, а також з’ясуєте, що таке число Авогадро, кількість речовини, відносна густина газу за іншим газом тощо.число Авогадро, кількість речовини, відносна густина газу за іншим газом тощо.

У цьому навчальному році ви вивчите основні класи неорганічних сполук: оксиди, основи, кислоти і солі; їхні властивості, способи добування, значення і вплив на довкілля.

 

pick_himiya_8_dyachuk.pdf
9 MB
7

Схожі матеріали