Всесвітня історія

Оцінити підручник:
3,0 2
Всесвітня історія 7 клас Щупак 2015

Всесвітня історія. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: І.Я.Щупак
  • Видавництво: "Світоч"
  • Рік видання: 2015
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

Шановні семикласники!

 

Кожному з вас відомі історії про сміливих вікінгів і відважних рицарів, могутніх королів і загадкових учених-алхіміків. У фільмах, книжках, комп’ютерних іграх ви зустрічались із таємницями середньовічних замків і бібліотек, величчю християнських храмів і мусульманських мечетей. Усе це стосується світу Середньовіччя, який відображений на сторінках цього підручника.

Ви вже маєте досвід роботи з підручником історії, коли в шостому класі вивчали Стародавній світ. Тому сподіваємося, що під час роботи з цією книжкою у вас не виникатиме труднощів. Натомість буде задоволення від пізнання захоплюючого світу історії.

У підручнику, який ви зараз читаєте, є свої особливості змісту.

Передусім, ми прагнули показати зв’язок подій минулого із сьогоденням, адже історія живе поруч із нами. Тому в ілюстраціях подій, що відбувалися в епоху Середньовіччя, відтворено їх сліди, які залишилися до сьогодні. Згадуючи тодішні міста, ми наводимо їх теперішні назви й інформуємо, які з них є столицями сучасних держав. Народи та їхні мови, країни та географічні назви, література та мистецтво Середньовіччя є частиною нашого теперішнього життя, про що ви пересвідчитеся, навчаючись за цим підручником.

Описуючи історії інших країн, важливо простежити їх взаємозв'язок з подіями в Україні. Адже слов’янські предки українців брали участь у міжнародній торгівлі й війнах, у господарських зв’язках і культурному обміні. Доля слов’ян на українській землі перетиналася з діяннями правителів європейських країн та азійських народів. Тому, наприклад, говорячи про середньовічні замки, ми згадуємо їх в англійському Лідсі та в українському місті Кам'янець-Подільськ. Показуємо міську ратушу в австрійському Відні та в Чернівцях, що на Буковині, тощо. Деяким із вас пощастило жити в місцях, пов'язаних із цікавими подіями середньовічного минулого. Тож ви зможете доповнити текст підручника тими відомостями, про які змогли дізнатися від своїх рідних, з книжок чи відвідавши місцеві музеї.

 

pick_vsesvitnya_istoriya_7_shchupak.pdf
19 MB
149

Схожі матеріали