Математика

Оцінити підручник:
3,92 13
Математика 6 клас Мерзляк Полонський Якір 2014

Математика. Підручник для 6 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: А.Г.Мерзляк, В.Б.Полонський, М.С.Якір
  • Видавництво: "Гімназія"
  • Рік видання: 2014
  • Сторінок: 400
  • Формат файлу: pdf

Любі шестикласники!

 

У цьому навчальному році, подорожуючи дивовижною країною знань, ви продовжите вивчення математики. Ми сподіваємося, що підручник, який ви тримаєте в руках, допоможе дізнатися багато нового й цікавого.

Ознайомтесь, будь ласка, з будовою цієї книжки. Її поділено на 4 параграфи, кожний з яких складається з пунктів. Усього в підручнику 47 пунктів, кожен з них починається з викладу теоретичного матеріалу. Вивчаючи його, особливу увагу звертайте на текст, який надруковано іншим шрифтом. Так у книзі виділено слова, що означають математичні терміни, правила та найважливіші математичні твердження. Зазвичай виклад теоретичного матеріалу завершується прикладами розв'язування задач. їх можна розглядати як один із можливих зразків оформлення розв'язання.

До кожного пункту підібрано завдання для самостійного розв'язування, приступати до яких радимо лише після засвоєння теоретичного матеріалу. Серед завдань є як прості й середні за складністю вправи, так і важкі задачі (зокрема ті, що позначено зірочкою (*)).

Кожний пункт завершується особливою задачею, яку ми назвали «Задача від Мудрої Сови». Для її розв'язання потрібно виявити винахідливість і кмітливість.

Рубрика «Коли зроблено уроки» допоможе вам поглибити свої знання про важливі математичні об'єкти— числа й фігури. Сподіваємося, що це зацікавить вас.

У кінці підручника ви знайдете три розмальовки. Виконуючи домашні завдання, зафарбовуйте номери розв’язаних задач. На розмальовці І наведено номери завдань для домашньої роботи, які в підручнику позначено знаком на розмальовці II — тих, які позначено знаком *, на розмальовці Ш — тих, які позначено знаком **. Наприкінці навчального року ви побачите, як виросла «споруда» ваших знань.

Дерзайте! Бажаємо успіху!

 

pick_matematika_6_merzlyak.pdf
15 MB
1782

Схожі матеріали