Українська мова

Оцінити підручник:
5,0 1
Limba ucraineană clasa 5 Swintkovskaya Gashibayazova Pasat 2018

Українська мова. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти з навчанням молдовською мовою. (Рівень стандарту)

  • Автор: С.А.Свінтковська, О.В.Гашибаязова, О.О.Пасат
  • Видавництво: "Соняшник"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 252
  • Формат файлу: pdf

Юний друже!

 

Мова - найцінніший снарб народу. І якщо ти зріс, осяяний українськими зорями й снупаний українськими росами, тоді ти - молдованин чи болгарин, гагауз, румун чи німець - син України. Бо, пн добра Мати, не ділить вона дітей своїх на рідних і пасинків, а однаково дарує і красу, і плоди, і право, і любов свою усім дітям, якого б походження і якої б національності вони не були.

І навчать тебе батьки й твоя родина, вчителі у твоїй національній школі пізнавати світ і вдосконалювати його твоєю рідною мовою. Бо вона - твій генетичний код, твій зв язок з Вищим розумом. І завдяки йому ти є Ти, неповторний і самобутній.

А вчителі української мови й твої українські друзі навчать тебе мови землі, яка є твоїм рідним домом, - української мови, державної мови нашої України. За допомогою цієї мови ти пізнаєш душу народу, що став твоїм добрим сусідом, знайдеш своє місце в суспільстві.

Перед тобою підручник української мови. Він закликає тебе до цікавої подорожі в дивовижний світ усного й писемного українського слова. Потоваришуй з ним, і він допоможе тобі засвоїти державну мову нашої Батьківщини, навчитися добре спілкуватися нею, користуватися її засобами в різних сферах спілкування.

Будь допитливим і натхненним, і перед тобою відкриються неозорі видноколи української мови! А зорієнтуватися в підручнику тобі допоможуть умовні позначки.

 

pick_ukrainska_mova_md_5_svintkovska.pdf
16 MB
3

Схожі матеріали