Захист Вітчизни

Оцінити підручник:
5,0 1
Захист Вітчизни 11 клас Гудима Пашко Гарасимів Фука 2019

Захист Вітчизни. Основи медичних знань. Підручник для 11 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту)

  • Автор: А.А.Гудима, К.О.Пашко, І.М.Герасимів, М.М.Фука
  • Видавництво: "Астон"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

Шановні друзі!

 

Цього року ви продовжите вивчення предмета «Захист Вітчизни». Його завдання — оволодіти базовими знаннями про Збройні сили України, юридичними основами міжнародного гуманітарного права, військово-медичної підготовки, цивільного захисту, дотримання власної безпеки під час надзвичайних ситуацій мирного та воєнного часу.

Опанування основами знань і вмінь із цієї дисципліни підготує вас як морально, так і фізично до служби в ЗСУ та інших військових формуваннях. Ви станете не лише сильнішими, освіченішими та ерудованішими, а й сформуєте свідоме ставлення до захисту свого життя, життя рідних, друзів, співгромадян.

Під час навчально-тренувальних занять теоретичні знання набудуть практичного втілення: ви вправлятиметеся в наданні домедичної допомоги за різних умов.

Попереду доросле життя, у якому — що на довгій ниві: практичні вміння й навички, здобуті під час вивчення предмета «Захист Вітчизни», колись можу ть стати в пригоді.

Структура підручника чітка й зрозуміла. Запитання на початку параграфа (вони надруковані курсивним шрифтом) налаштують вас на засвоєння нового матеріалу. У тексті підручника нові терміни виділено півжирним шрифтом. Слова або речення, які мають важливе значення, подано курсивом.

Чимало знань відомі вам з предметів, які ви вже вивчали («Біологія», «Основи здоров’я», «Правознавство», «Історія України» тощо). У підручнику чимало піктограм — умовних позначень, зміст яких подаємо нижче.

Рубрика «Пригадаймо!» містить запитання, які спонукають відновити в пам’яті вже відоме.
Рубрика «Запам’ятаймо!» позначає, що інформація, подана в ній, має особливе значення, її потрібно пам’ятати.
Рубрика «Це потрібно вміти робити!» містить відомості, спрямовані на формування та закріплення навичок. Такі вміння допоможу ть впоратися зі складними ситуаціями, зберегти здоров’я й життя як ваше, так і інших людей.
Рубрика Nota Bene (N. В.) (з лат. Nota Bene — зверни увагу) звертає вашу увагу на особливо важливі твердження.
Рубрика «Ерудит-ONLINE» містить інформацію, що ознайомлює з цікавими відомостями, що ефективно мотивує, розвиває асоціативне мислення, творчий потенціал.
Рубрика «Маю честь» розповідає про конкретні випадки із життя волонтерів і військовослужбовців, які захищають Україну й рятують життя людей.
Перевіряємо засвоєння тексту параграфа. Щоб правильно виконати ці завдання, достатньо уважно прочитати текст параграфа.
Розвиваємо творчі здібності. Завдання спрямовані на розвиток здатності порівнювати, аналізувати, формулювати висновки.
Працюємо разом. Ці завдання передбачають роботу в групах: навчають ефективно й злагоджено спілкуватися в команді, знаходити спільні рішення тощо.

 

pick_zahist_vitchizni_11_gudima.pdf
13 MB
379

Схожі матеріали