Захист Вітчизни

Оцінити підручник:
3,0 2
Захист Вітчизни 10 клас Гнатюк 2018

Захист Вітчизни. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту)

  • Автор: М.Р.Гнатюк
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 192
  • Формат файлу: pdf

Шановні десятикласники та десятикласниці!

 

Ви починаєте вивчати новий предмет «Захист Вітчизни».

Україна - миролюбна країна. У Конституції нашої держави зазначено, що зовнішньополітична діяльність України спрямована на забезпечення її національних інтересів і безпеки шляхом підтримання мирного і взаємовигідного співробітництва із членами міжнародного співтовариства за загальновизнаними принципами й нормами міжнародного права.

Події останніх років засвідчують, що не всі країни проводять миролюбну політику. Тому для гарантування безпеки, суверенітету й територіальної цілісності України вірним синам і донькам Вітчизни доводиться боронити її зі зброєю в руках. Для того щоб цей захист був надійним та ефективним, необхідно бути до нього добре підготовленими. Саме із цією метою у старших класах школи вивчається предмет «Захист Вітчизни». У процесі його опанування потрібно засвоїти конституційні права та обов'язки громадян і громадянок України щодо захисту держави, призначення Збройних Сил України, інших військових формувань, вимоги Військової присяги та статутів, основи цивільного захисту, домедич-ної допомоги, набути певних практичних умінь тощо.

Підручник, який ви тримаєте в руках, допоможе на цьому шляху. Навчальний матеріал викладено у вступі та 9 розділах. Рубрика «Для допитливих» містить додаткові відомості з тем. У підручнику подано схеми й таблиці, цікаві ілюстрації, світлини та репродукції картин. Після кожного параграфа є запитання та завдання для перевірки засвоєння матеріалу.

Зверніть особливу увагу на рубрику «Формуємо компетентності». Виконуючи її завдання, ви:

• будете вчитися бачити й розуміти навколишній світ, орієнтуватись у ньому, усвідомлюючи свою роль і призначення;
• використовуючи додаткові джерела, зокрема Інтернет, самостійно шукатимете, аналізуватимете й добиратимете різноманітну інформацію, розвиватимете вкрай потрібні сучасній людині особистісні якості, культуру мислення та поведінки;
• працюватимете у групі, вестимете дискусії, презентуватимете свої проекти;
• поглибите знання з основ безпечної життєдіяльності;
• усвідомите особливості національної та загальнолюдської культури, духовно-моральні основи життя людини й людства, окремих народів.

Усі навички, яких ви набудете на уроках захисту Вітчизни, допоможуть вам у майбутньому стати свідомими громадянами своєї держави, здатними розв'язувати реальні проблеми в повсякденному житті.

 

pick_zahist_vitchizny_10_gnatyuk.pdf
12 MB
131

Схожі матеріали