Геометрія

Оцінити підручник:
5,0 1
Геометрія 10 клас Мерзляк Номіровський Полонський Якір 2018 (погл., проф.)

Геометрія. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Початок вивчення на поглибленому рівні з 8 класу. Профільний рівень)

  • Автор: А.Г.Мерзляк, Д.А.Номіровський, В.Б.Полонський, М.С.Якір
  • Видавництво: "Гімназія"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Любі десятикласники і десятикласниці!

 

Ми маємо надію, що ви не розчарувалися, обравши нелегкий шлях — вивчати математику за програмою поглибленого рівня. Це не просто. Потрібно бути наполегливими та завзятими, уважними й акуратним, при цьому найголовніше — не бути байдужими до математики, а любити цю красиву науку. Сподіваємося, що ви з інтересом будете засвоювати нові знання.

У 9 класі ви завершили вивчення курсу планіметрії — розділу геометрії, у якому розглядали плоскі фігури та їхні властивості. Однак більшість об’єктів, що нас оточують, — створених як людиною, так і природою, — не є плоскими.

Розділ геометрії, у якому вивчають фігури в просторі та їхні властивості, називають стереометрією.

Слово «стереометрія» походить від грецьких слів «стереос» — «об’ємний», «просторовий» і «метрео» — «вимірювати».

Ви починаєте вивчати стереометрію.

Знати стереометрію надзвичайно важливо. Без просторової уяви та глибоких геометричних знань неможливо опанувати інженерні професії, будівельну або архітектурну справу, працювати в галузі комп’ютерної графіки, дизайну, моделювання одягу та взуття тощо. І це зрозуміло, адже стереометрія досліджує математичні моделі тих матеріальних об’єктів, з якими люди щодня мають справу. Узагалі, стереометрія є одним з основних інструментів пізнання навколишнього світу.

Крім того, стереометрія — красивий та цікавий шкільний предмет, який розвиває логічне й абстрактне мислення, увагу й акуратність. Ми сподіваємося, що ви в цьому скоро переконаєтеся, чому сприятиме підручник, який ви тримаєте в руках.

Ознайомтеся, будь ласка, з його структурою.

Підручник поділено на чотири параграфи, кожний з яких складається з пунктів. Вивчаючи теоретичний матеріал пункту, особливу увагу звертайте на текст, який надруковано жирним шрифтом, жирним курсивом і курсивом·, так у книзі виділено означення, правила та найважливіші математичні твердження.

Зазвичай виклад теоретичного матеріалу завершується прикладами розв’язування задач. Ці записи можна розглядати як один із можливих зразків оформлення розв’язання.

До кожного пункту дібрано задачі для самостійного розв’язування, приступати до яких радимо лише після засвоєння теоретичного матеріалу. Серед завдань є як прості й середні за складністю, так і важкі.

Якщо після виконання домашніх завдань залишається вільний час і ви хочете дізнатися більше, то рекомендуємо звернутися до рубрики «Коли зроблено уроки». Матеріал, викладений там, непростий. Але тим цікавіше випробувати свої сили!

 

pick_geometriya_10_merzlyak2.pdf
14 MB
114

Схожі матеріали