Громадянська освіта

Оцінити підручник:
4,17 6
Громадянська освіта 10 клас Бакка Марголіна Мелещенко 2018

Громадянська освіта. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Інтегрований курс. Рівень стандарту)

  • Автор: Т.В.Бакка, Л.В.Марголіна, Т.В.Мелещенко
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

Дорогі громадяни і громадянки нашої країни!

 

Підручник «Громадянська освіта», який ви щойно розгорнули, спрямований на те, щоб ви могли усвідомити себе громадянами України, знати свої права, стати вільнішими й успішнішими!

Громадянська освіта є узагальненням суспільствознавчих предметів, які ви вивчали, починаючи з початкової школи. Однак цей курс спрямований на глибше розуміння таких понять, як демократія, права людини, верховенство права, економіка. Опанувавши цей предмет, ви здобудете не лише знання, а й навички, життєво необхідні кожному громадянину.

Громадянська освіта допоможе вам зрозуміти, що свобода, рівність, відповідальність, соціальна згуртованість, різноманітність, повага, діалог є безперечними демократичними цінностями. Ви дізнаєтеся про вплив стереотипів і конфліктів на людину, протидію дискримінації, толерантність як універсальну умову мирного співіснування. Зможете усвідомити свою роль у школі, громаді й отримати поради, як брати активну участь у житті суспільства. Курс «Громадянська освіта» спрямовано на формування компетентностей, що включають знання та їх критичне розуміння, практичні навички й уміння, цінності, ставлення та поведінкові установки.

Підручник побудовано відповідно до чинної державної програми, його структура складається із семи розділів, поділених на окремі теми й параграфи.

Кожна тема починається з мотивації до її вивчення. Рубрики підручника — «Питання для обміркування», «Ідеї для дослідження», «Мовою документів», «Яскрава особистість», «Бюро корисної інформації», «Прокоментуйте філософську думку», «Рефлексія», «Знаємо. Розуміємо. Діємо» — побудовані за діяльнісним принципом, містять практичні завдання, передбачають розвиток критичного й логічного мислення, роботу в парах, групах, проведення дискусій та обговорення. Питання рубрик спонукають до формування власної оцінки складних суспільних подій і явищ, розуміння зв’язку навчального матеріалу з життям. Важливим складником є опрацювання візуальних матеріалів, статистичних даних, документів та інших джерел. Автори намагалися добирати для роботи нові актуальні дані.

Багато додаткової корисної і потрібної інформації ви знайдете в електронному додатку до підручника, який уміщено на сайті Українського освітянського видавничого центру «Оріон» у розділі «Методична підтримка»: www.orioncentr.com.ua

Отже, перед вами підручник, який має надати впевненості у собі, допомогти сформувати світоглядні орієнтації, сприятиме виробленню власної життєвої філософії та самореалізації в кожній зі сфер суспільного життя.

 

pick_hromadyancka_osvita_10_bakka.pdf
17 MB
742

Схожі матеріали