Курс підготовки продавця непродовольчих товарів

Оцінити підручник:
5,0 2
Інтегорований курс підготовки продавця непродовольчих товарів Жарікова Ломакіна 2020

Інтегрований курс підготовки продавця непродовольчих товарів. Підручник для здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти.

  • Автор: Л.В.Жарікова, Н.П.Ломакіна
  • Видавництво: "Грамота"
  • Рік видання: 2020
  • Сторінок: 176
  • Формат файлу: pdf

 

Підручник містить систематизований виклад навчального матеріалу й відповідає програмі підготовки продавців непродовольчих товарів.

У ньому подано нові інноваційні технології організації торговельного процесу в непродовольчих магазинах. Основну увагу приділено технології елек-тронізації торговельних операцій, що виявляється в активному розвитку електронної комерції та використанні в процесах безпосереднього торговельного обслуговування споживачів у торгівлі за традиційними магазинними формами можливостей електронних реєстраторів розрахункових операцій з одночасною активізацією технологій безготівкових розрахунків.

Підручник має п’ять розділів, кожний із яких є складовою частиною торговельно-технологічного процесу в магазинах із продажу непродовольчих товарів. У них розглянуто:

• організацію роботи торговельного підприємства, методи продажу товарів, правила обміну товарів згідно із законодавством України, дотримання правил охорони праці й техніки безпеки, правила використання торговельного обладнання та інвентаря;
• організацію робочого місця продавця, а також правила приймання, зберігання та підготовки непродовольчих товарів до продажу, розміщення їх у торговому залі магазину;
• організацію торговельно-технологічного процесу в різних відділах магазину; асортимент окремих непродовольчих товарів, особливості їхнього приймання, маркування, зберігання та правила торговельного обслуговування покупців у непродовольчому магазині; прийоми показу окремих непродовольчих товарів покупцям, консультування покупців про якість і призначення товарів, правила зберігання та користування товарами, а також психологічні особливості процесу продажу й спілкування з покупцями, професійна поведінка продавця;
• менеджмент персоналу, уміння вирішувати управлінські питання, мотивувати працівників для досягнення високого рівня в роботі, питання матеріальної відповідальності, документообігу, складання звітів і проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей;
• питання заключного моменту продажу товарів, а саме розрахунки з покупцями — використання реєстраторів розрахункових операцій із застосуванням сканерів штрихкодів і використання платіжних терміналів згідно з чинним законодавством України.

У підручнику подано тести для здійснення поточного контролю знань, умінь і навичок здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, а також багато різних практичних завдань і ситуацій, що допоможуть їм використати цей досвід на практиці.

Оволодівши навчальним матеріалом, вони зможуть самостійно виконувати всі види робіт, передбачені кваліфікаційною характеристикою, технологічними умовами й нормами, установленими в торгівлі, професійно обслуговувати покупців, ураховуючи їхні психологічні особливості, і будуть конкурентоспроможними в пошуку вільних робочих місць на ринку праці.

 

Схожі матеріали