Всесвітня історія

Оцінити підручник:
5,0 2
Всесвітня історія 9 клас Сорочинська 2022

Всесвітня історія. Підручник для 9 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Н.М.Сорочинська
  • Видавництво: "Навчальна книга - Богдан"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 248
  • Формат файлу: pdf

 

Любі друзі та подруги!

 

Цього року ви продовжите вивчення курсу Всесвітньої історії, розпочатий у попередніх навчальних роках. Цього року ви вивчатимете період «довгого XIX ст.» У цей час відбулося багато вагомих змін у житті цілих суспільств і окремих людей. Вашою опорою у вивченні цього нового матеріалу буде цей підручник.

Перш ніж розпочати вивчення нового періоду всесвітньої історії, необхідно ознайомитися зі змістом та структурою підручника, з яким ви працюватимете. Матеріал цього навчального видання об’єднано у п’ять розділів, кожен з яких містить кілька тем, що, своєю чергою, поділяються на пункти. Дати основних подій, історичні поняття і терміни, персонали історичних діячів, на які необхідно звернути увагу і запам’ятати, виділені в тексті жирним шрифтом, інші дати представлені у тексті підручника для зручного орієнтування в історичному часі.

Важливе значення для засвоєння матеріалу мають історичні документи, ілюстрації, карти й схеми. Працюючи з текстом, необхідно прочитати вміщений у ньому текст документа й відповісти на поставлені запитання. Розглядаючи ілюстрації, звертайте увагу на підписи, що пояснюють зміст зображеного. Робота з історичною картою сприятиме формуванню уявлень про те, де саме відбувалися події, про які йдеться у тексті, або які зміни вони спричинили. Наведені в підручнику схеми розкривають зв’язки між складниками історичних явищ, пояснюють їхні особливості тощо.

Після кожної теми подано запитання й завдання. Звертайте увагу на умовні позначення поряд із ними — вони підкажуть, що і як необхідно виконувати. Завершивши вивчення теми, ви зможете підсумувати опрацьований матеріал за наведеними узагальнюючими запитаннями та завданнями.

 

pick_vsesvitnya_istoriya_9_sorochinska.pdf
8 MB
87

Схожі матеріали