Зарубіжна література

Оцінити підручник:
5,0 1
Зарубіжна література 7 клас Ковбасенко Первак Дячок 2024

Зарубіжна література. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Ю.І.Ковбасенко,О.П.Первак, С.О.Дячок
  • Видавництво: "Літера ЛТД"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Дорогі семикласники та семикласниці!

 

Світова література - це скарбниця людської мудрості. Художні твори мають величезну моральну й естетичну цінність, вони збагачують духовний потенціал людини.

Твори, з якими ви ознайомитеся цього року, сприятимуть розвитку ваших найкращих почуттів і рис характеру, особистісному зростанню та формуванню громадянської позиції, допомагаючи вам краще розуміти світ і своє місце в ньому.

Ви дізнаєтесь, як обстоював свої права на свободу та справедливість легендарний Робін Гуд; як пикти, стародавній народ Шотландії, захищали свої національні цінності; як польські солдати часів Другої світової війни боронили свою країну.

Разом із козаками та лицарями ви боротиметеся проти жорстокості, підступності й зрадливості. З допомогою славетних детективів зможете розкрити найзагадковіші таємниці злочинів. Також вам пощастить зустрітися з Джорджем Плейтеном, героєм фантастичної держави майбутнього, який віддавав перевагу читанню книжок над неймовірними технологіями навчання, і познайомитеся з Меґі Фольхарт, яка могла оживляти персонажів, що заселяли книжковий світ.

Сила дружби й кохання, сила любові до рідного краю і своєї планети, здатність людини до самопожертви заради інших та її моральна відповідальність за власні вчинки - ось головні теми запропонованих творів зарубіжної літератури.

Приємного вам читання, плідного діалогу з текстами, які допоможуть краще зрозуміти як самих себе, так і цілий світ.

А щоб зорієнтуватися в підручнику, вам стануть у пригоді умовні позначки й рубрики.

Запитання і завдання, які доцільно опрацьовувати самостійно, у парі або в групах.
Займіть позицію - обґрунтуйте ваші думки.
Мистецька палітра - учіться розуміти мову мистецтва.
Електронний додаток - скористайтеся е-додатком до підручника або інтернетом для виконання завдань та отримання важливої інформації.
Україна і світ - про зв’язок зарубіжної літератури з Україною.
Література і медіа - будьте медіаграмотними. Сприймайте інформацію критично.

 

Схожі матеріали