Здоров'я, безпека та добробут

Оцінити підручник:
5,0 1
Здоров'я безпека та добробут 7 клас Василенко Колотій 2024

Здоров'я, безпека та добробут. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: С.В.Василенко, Л.П.Колотій
  • Видавництво: "Літера ЛТД"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 208
  • Формат файлу: pdf

Дорогі семикласники і семикласниці!

 

Ви вже знаєте, що інтегрований курс «Здоров’я, безпека та добробут» дає корисні й цікаві знання. Наш підручник містить конкретні поради, як поводитись у повсякденному житті та в небезпечних ситуаціях. Алгоритмів безпечної поведінки на всі випадки життя немає, тому, працюючи з підручником, не вдавайтеся до механічного читання, зупиняйтеся, аналізуйте, що відбувається і як саме з вами особисто.

Розділ «Мої самостійні і відповідальні рішення щодо безпеки» допоможе усвідомити важливість власного вибору для досягнення добробуту, для безпеки загалом та в умовах воєнного часу. Ви навчитеся оцінювати ризики щоденного життя, проводити самооцінювання здоров’я, моделювати поведінку під час небезпечних ситуацій.

Сформувати власну систему цінностей, планувати своє життя та навчання допоможе другий розділ — «Освіта, життєві плани і добробут». Ви дізнаєтеся, як передаються таланти із покоління в покоління, і зрозумієте власні здібності, визначитеся з культурою споживання та ознайомитеся зі стратегіями сталого використання ресурсів.

Про те, як упевнено почуватися в класі, налагодити контакти з оточенням, утримувати психологічну рівновагу в небезпечних ситуаціях соціального характеру, йдеться в третьому розділі «Емоційне і соціальне здоров’я». Він містить поради, як протистояти виявам булінгу, впоратися зі стресом, створити безпечні кола спілкування для поліпшення здоров’я, безпеки і добробуту.

У четвертому розділі — «Дбаємо про власний організм» — розглянуто чинники здоров’я, особливості розвитку підлітків, способи, як покращити фізичну форму. Також пояснено, чому важливо обрати і дотримуватися здорового способу життя.

Пам’ятайте, що тільки активне навчання дає гарний результат, а отже, стає запорукою вашої успішності й впевненості сьогодні та в майбутньому.

Дякуємо, що знову вибрали наш підручник!

Бажаємо успіхів! Щасти вам!

Схожі матеріали