Українська література

Оцінити підручник:
5,0 1
Українська література 7 клас Заболотний Заболотний Слоньовська Ярмульська 2024

Українська література. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: В.В.Заболотний, О.В.Заболотний, О.В.Слоньовська, І.В.Ярмульська
  • Видавництво: "Літера ЛТД"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 288
  • Формат файлу: pdf

Дорогі семикласниці та семикласники!

 

Цей підручник проведе вас яскравими сторінками художніх творів - цікавих і повчальних, важливих і розважальних, класичних і сучасних. Ви зможете розширити світогляд, збагатитися знаннями про світ і про стосунки між людьми. А це стане підґрунтям для ваших майбутніх досягнень, успіхів і здобутків.

У поданих художніх творах ви знайдете вершинні зразки народної моралі й українського менталітету, притаманні характеру всієї нашої нації, яка відзначається героїзмом, мужністю, умінням тонко відчувати красу, здатна відрізняти добро від зла, правду від кривди, вічне від миттєвого й минущого.

У 7-му класі ви прочитаєте художні твори значно складніші, ніж у попередніх класах. Вони потребують уміння аналізувати тексти, бажання зрозуміти вчинки персонажів. Вивчаючи літературні твори, уміщені в нашому підручнику, радимо звертати увагу на покликання-виноски, пояснення малозрозумілих для вас слів. Потрібно належно опрацьовувати літературознавчі поняття, якомога глибше вникати в особливості біографій письменників і письменниць, адже ще Тарас Шевченко про свій життєпис афористично мовив: «Історія мого життя є частиною історії моєї батьківщини».

Ми бажаємо вам успіхів і відкриттів, мирного неба й бажання вчитися, отримувати естетичну насолоду від прочитання художніх творів. Підручник - це те, що «під руками», тобто максимально необхідне, важливе, цінне для здобуття знань. «Через терни - до зірок», - як казав давньоримський філософ Сенека. Через помилки й невдачі - до великих успіхів!

Схожі матеріали