Інформатика

Оцінити підручник:
5,0 1
Інформатика 7 клас Морзе Барна 2024

Інформатика. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Н.В.Морзе, О.В.Барна
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Дорогий семикласнику! Дорога семикласнице!

 

Ви продовжуєте досліджувати світ разом із комп’ютером, вашими однокласниками й однокласницями та вчителями. Порадником і помічником на уроках інформатики стане підручник, який ви тримаєте в руках.

Підручник складається з шести розділів. У першому ми узагальнимо й поглибимо знання про комунікацію та взаємодію за допомогою цифрових технологій, отримаємо сучасну інформацію про комп’ютерні мережі, порівняємо їх із нейронними мережами й дізнаємося, що таке штучний інтелект, навчимось формулювати запити чату GPT, дізнаємось, як здійснювати розширений запит в інтернеті, як користуватися електронною поштою, працювати зі спільними документами та створювати сайти.

Другий розділ присвячено інформаційній грамотності та безпеці. У третьому — ми дізнаємось, як працювати з різними даними, їх перетворювати, визначати властивості об’єктів та описувати моделі, навчимось працювати в середовищі табличного процесора — подавати дані, використовувати формули та діаграми.

У четвертому розділі ми будемо використовувати комп’ютер для вирішення проблем, зокрема обчислювальних. А в п’ятому — опануємо векторний графічний редактор, додаватимемо текст до зображення та створюватимемо анімацію.

З цим підручнком ми розпочнемо вивчати мову програмування та будемо створювати програми з різними алгоритмічними структурами.

У кожному з розділів ми будемо розв’язувати проблеми, які виникають під час опанування нових програм, у роботі пристроїв, у цифровій комунікації, під час складання власних програм. Ви творитимете, і в пригоді вам стануть нові уміння та штучний інтелект!

Цей підручник також навчає, як стати дослідником. Адже в кожній темі вам запропоноване ключове питання, відповідь на яке ви знайдете в уроках-квестах. Після завершення кожного квесту отримайте у вчителя підсумкове завдання та після його виконання — відповідний цифровий бейдж. Він дасть вам змогу отримувати не тільки оцінки, а й відзнаки за рівні вашої майстерності.

У кожному квесті є такі рубрики:

Крок 1 — крок для розв’язування квесту, це цікава нова інформація для вас, яка потрібна, щоб досягнути успіху в опануванні предмета та житті.

Діємо — містить вправи, які потрібно виконати на комп’ютері. Зауважте, що допоможуть вам у цьому інструкції до їх виконання.

Дпсліджуємо — завдання цієї рубрики саме для тих, хто прагне самостійно здобувати знання, експериментувати й відкривати нове.

Головні поняття виділено так: Означення.

А додаткові відомості зібрано у блоці Це цікаво.

Спвпрацюємо і ПрацюЕма самостійно — містять завдання, які потрібно розв’язувати в парах, малих групах чи самостійно.

Працюємо у проєкті — за допомогою завдань цієї рубрики ви на практиці виконаєте завдання реального проекту.

Оцінюємо себе — допоможуть вам перевірити свої знання та вміння, визначити свої досягнення на шляху до успіху в інформатиці.

Деякі завдання позначені ★. Це фаворитні завдання, для виконання яких потрібно докласти трішки більше, ніж зазвичай, зусиль та проявити креатив.

Перед вивченням кожної теми завантажуйте елек тронну складову звідси: qr.orioncentr.com.ua/EKTFh. Завдання, в яких передбачено її використання, позначені спеціальним символом.

Сподіваємось, ви навчитеся планувати свою навчальну діяльність, міркувати логічно, шукати різні розв’язки завдань, робити висновки, слухати інших, працювати в команді, проявляти креативність і толерантність до інших. Важливо навчитися доводити свої думки під час обговорення та роботи в парах і групах або визнавати помилковість своїх мір^вань на користь більш логічних та доказових. Упевнені, що ви навчитесь відрізняти правдиву інформацію від фейків, дотримуватися безпеки не лише в інтернеті, а й під час роботи з гаджетами, використовувати штучний інтелект з користю та з дотриманням певних етичних норм.

Бажаємо успішного розгадування нових захопливих квестів життя!

Схожі матеріали