Біологія

Оцінити підручник:
5,0 1
Біологія 7 клас Балан Козленко Остапченко Кулініч Юрченко 2024

Біологія. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: П.Г.Балан, О.Г.Козленко, Л.І.Остапченко, О.М.Кулініч, Л.П.Юрченко
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 304
  • Формат файлу: pdf

Дорогі семикласники і семикласниці!

 

Цього навчального року ви розпочинаєте вивчати одну з найцікавіших природничих наук - біологію. Вам розкриється най-дивовижніший світ живих істот - рослин, тварин, грибів, лишайників.

Ви продовжите розвивати й удосконалювати навички дослідника. Зокрема, активно працюватимете з різноманітними джерелами інформації природничого змісту (як-от: відеоматеріали, віртуальні лабораторії, мобільні додатки та програми для роботи з об’єктами живої природи); спостерігатимете за живими об’єктами; самостійно, в парі або групі будете проводити різноманітні експерименти, використовуючи сучасні методи біологічних досліджень, технічні прилади, обладнання; здійснюватимете вимірювання та оцінюватимете точність експериментів.

На вас очікує захопливе моделювання різних біологічних об’єктів і процесів, цікаві проекти, біологічні задачі. Ви навчитеся відповідально взаємодіяти з природою, використовувати новітні методи науки та техніки для збереження довкілля. У вас з’явиться можливість ознайомитися з біорізноманіттям України в рубриці «Знай, люби, бережи!» за монетами Національного банку України (НБУ).

У підручнику на початку кожної теми є перелік різноманітних проектів: інформаційно-пошукових, практико-орієнтованих, науково-дослідницьких, творчих, ігрових. Разом з учителем/ учителькою оберіть і виконайте ті з них, які вас зацікавлять, відтак зробіть презентацію своїх досягнень. Наприкінці кожної теми на вас чекає низка завдань, за допомогою яких ви зможете перевірити засвоєні знання з таких позицій: «Проводжу дослідження», «Опрацьовую та використовую інформацію», «Усвідомлюю закономірності природи». А також виконаєте цікаве компетентнісно орієнтоване завдання. Багато додаткової інформації з біології ви дізнаєтеся за покликаннями у QR-кодах.

Успіхів вам у пізнанні природи!

 

Схожі матеріали