Інформатика

Оцінити підручник:
5,0 1
Інформатика 7 клас Ривкінд Лисенко Чернікова Шакотько 2024

Інформатика. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Й.Я.Ривкінд, Т.І.Лисенко, Л.А.Чернікова, В.В.Шакотько
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Дорогі семикласниці та семикласники! Шановні вчительки та вчителі!

 

Учні та учениці сьомого класу продовжують вивчення найсучаснішого шкільного предмета - інформатики.

Інформатика - це наука про інформаційні ресурси та інформаційні процеси, про комп’ютери та їх використання. Чому потрібно вивчати інформатику? Тому, що сучасний світ - це світ, у якому інформаційно-комунікаційні технології є одним з головних інструментів для досягнення успіху, а вміння доцільно й ефективно їх використовувати у своїй навчальній діяльності, у повсякденному житті - одна з основних вимог до учня та учениці Нової української школи.

Підручник, який підготував наш авторський колектив, сприятиме успішному навчанню інформатики. Він допоможе навчитися логічно мислити, обґрунтовувати власні дії та свій вибір цифрових засобів для розв’язування задач, створення моделей об’єктів, явищ і процесів з використанням інформаційних технологій. А також діяти творчо, генерувати власні ідеї та доброчесно використовувати чужі для створення нових інформаційних об’єктів.

На уроках інформатики у 7-му класі ви дізнаєтеся, що таке електронна пошта та хмарні сервіси, які вони є і як їх можна використовувати для організації спільної роботи. Навчитеся створювати проекти однією з сучасних мов програмування - Python або Object Pascal. Продовжите створювати та опрацьовувати комп’ютерні презентації. Будете розробляти аудіо- та відеопро-єкти, а також створювати анімовані графічні зображення. Набуті компетентності ви застосовуватимете під час виконання навчальних проектів на уроках інформатики та інших предметів.

Матеріал підручника поділено на шість розділів. Розділи складаються з пунктів, а кожний пункт - з підпунктів. Корисними та цікавими є рубрики:
- Пригадайте
- Поміркуйте
- Обговоріть і зробіть висновки
- Для тих, хто хоче знати більше
- Цікаві факти з історії
- Працюємо з комп'ютером
- Практична робота
- Найважливіше у цьому пункті
- Дайте відповіді на запитання
- Виконайте завдання
- Інтеграція (поєднання) наук
- Працюємо у групах/парах
- Дослідіть
- Готуємось до вивчення готового матеріалу
- Оцініть свої знання та вміння

Значна увага в підручнику приділяється практичній діяльності, у процесі якої й формуються відповідні інформатичні компетентності. Учням та ученицям буде запропоновано обдумати та обговорити в парах або в невеликих групах відповіді на деякі запитання, виконати завдання в зошиті або з використанням комп’ютера для створення чи вдосконалення певного інформаційного продукту.

Детальніше зрозуміти, наскільки сподівання учнів та учениць справдилися, яких результатів досягнуто, вони зможуть, відповівши на запитання рубрики Оцініть свої знання та вміння, яку розміщено в кінці кожного розділу підручника. Вона містить запитання для самооцінювання досягнень обов’язкових результатів навчання відповідно до вимог Державного стандарту базової середньої освіти та модельної програми.

Матеріали для виконання завдань, вправ, у тому УйтАУ числі файли-заготовки, розміщено на сайті Інформатика для всіх за адресою http://sites.google.com/ pu.org.ua/allinf або за QR-кодом.

Бажаємо плідного та захопливого навчання!

Схожі матеріали