Історія України

Оцінити підручник:
5,0 1
Історія України 7 клас Власов Данилевська Ващук 2024

Історія України. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: В.С.Власов, О.М.Данилевська, Д.П.Ващук
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 192
  • Формат файлу: pdf

Вітання залюбленим в історію!

 

Цього року ви, дорогі семикласники та семикласниці, розпочнете докладно вивчати історію України. Заглибившись у події давноминулих століть, дізнаєтеся, яких часів сягає своїм корінням український народ, довідаєтеся, як постали на наших теренах держави -«відома й знана в усіх кінцях землі» Русь (Руська держава) та Волинсько-Галицька держава (Королівство Руське). Вас не залишать байдужими долі гордовитих і шляхетних князів, їхні блискучі перемоги та прикрі поразки. Зворушать яскраві та трагічні події з історії наших міст і містечок, вразять своєю нетлінною красою й довершеністю витвори рук безіменних майстрів. Помічником у ваших сповнених відкриттів історичних мандрах буде цей підручник.

Кожен параграф, матеріал якого поділено на пункти та пізнавальні рубрики, відповідає урокові - це зручно, адже ви зможете орієнтуватися в етапах опанування курсу за будь-якої форми навчання. Вашу увагу до теми уроку привертатимуть ілюстрації, уміщені на початку параграфів. На багатьох світлинах ви побачите пам'ятки, що є свідками давніх часів у сучасному просторі - це дасть змогу замислитися про безперервність історії, зв'язок сучасних подій із тими, що відбувалися сотні років тому (рубрика «Міркуємо»). Основні історичні відомості викладено в пунктах параграфів. їхні назви сформульовано як запитання, що охоплюють передбачений навчальною програмою зміст курсу. До кожного пункту запропоновано запитання та завдання, позначені символом, призначення яких - допомогти зрозуміти зв'язки між історичними подіями та явищами.

Удосконалити вміння здобувати й опрацьовувати історичну інформацію вам допоможуть матеріали рубрики «Досліджуємо». Уміщені в нй уривки з лкопигів, подовжніх нотаток, листів чужинців, історичні карти та фрагменти історичних праць збагатять ваші уявлення про життя людей за середньовіччя, а також про те, на що спираються історики, відтворюючи картини життя в минулому. Поділитися власними роздумами з приводу теми уроку, обміркувати в загальному колі запитання, які постали перед вами під час роботи, спонукатиме матеріал рубрики «Обговорюємо» . Виконуючи запропоновані в ній завдання, ви шліфуватимете вміння аргументувати власну думку, висловлювати ставлення до подій і постатей, бути переконливими.

У тому, що історичне знання виходить далеко за межі підручника історії та шкільних уроків, переконаєтеся з матеріалів рубрики «Це цікаво». Тут на вас чекають віртуальні екскурсії, знайомство з видатними пам'ятками, діячами минулого та сучасними дослідниками. Діліться побаченим, обговорюйте за запропонованими в рубриці запитаннями, долучайтеся до творчих проєктів - застосовуйте отримані на уроках знання, поглиблюйте свою компетентність. До речі, ідеї для цікавих історичних проєктів ви знайдете в узагальнювальних параграфах до кожної теми (рубрика Проєкт).

Перевірити, чи добре засвоєно матеріал, вам допоможуть запитання та завдання рубрики «Перевірте себе», а також завдання до теми. Свої враження від прочитаного, почутого, побаченого на уроці висловлюйте наприкінці кожного заняття: до цього вас спонукатимуть запитання, позначені символом.

Цікавого вам навчання!

Схожі матеріали