Українська мова

Оцінити підручник:
5,0 1
Українська мова 7 клас Заболотний Заболотний 2024

Українська мова. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.В.Заболотний, В.В.Заболотний
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Дорогі семикласники та семикласниці!

 

Розмовляти українською - це стильно, сучасно й патріотично. Вільне володіння державною мовою є однією з умов отримання якісної освіти та успішної самореалізації. В українській мові відображено характер і темперамент нашого народу. Тому ви, як носії української, завжди відчуватимете свою неповторність та індивідуальність у будь-якому куточку світу.

Цього навчального року ви продовжите вивчати один із найбільших розділів мовознавства - «Морфологію». Зокрема, дізнаєтеся багато нового про дієслово, прислівник, службові частини мови та вигук. Ваші зусилля неодмінно увінчає успіх, ви відчуєте задоволення від уміння працювати з інформацією, грамотно писати та чітко висловлюватися.

Вивчення кожного параграфа радимо розпочинати зі вступної вправи - невеликого дослідження. Потім бажано уважно прочитати теоретичні відомості, осмислити їх, переказати своїми словами. Виконавши різноманітні тренувальні вправи, ви закріпите свої знання, а також дізнаєтеся багато цікавого про довкілля, стосунки між людьми, історію та культуру, екологічну безпеку, здоровий спосіб життя, основи фінансової грамотності, основні права та свободи людини.

Сподіваємося, що вам сподобаються завдання з позначками «Попрацюйте в парах», «Коло думок», «Поспілкуйтеся», «Ситуація». Окремі з них треба виконувати за правилами, наведеними в додатку наприкінці посібника. Також на вас чекають конкурсні завдання, пізнавальні рубрики «Культура мовлення» та «Моя сторінка».

Ви зможете взяти участь у виконанні колективних проектів, які допоможуть поглибити знання з мови, розвинути комунікативні навички, творчі здібності. Надійними помічниками на шляху здобуття знань стануть запропоновані в посібнику малюнки, схеми, таблиці, покликання на додаткові джерела інформації.

Учімо українську! Спілкуймося українською, адже мова об’єднує, а в єдності — наша сила!

Нехай вам щастить!

Схожі матеріали