Фізика

Оцінити підручник:
5,0 1
Фізика 7 клас Бар'яхтар Божинова Довгий Кірюхін Кірюхіна 2024

Фізика. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: В.Г.Бар'яхтар, Ф.Я.Божинова, С.О.Довгий, М.М.Кірюхін, О.О.Кірюхіна
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Дорогі учні та учениці!

 

Цього навчального року починається ваша подорож світом нової для вас науки — фізики. Ви будете спостерігати явища природи, проводити справжні наукові експерименти й на кожному уроці робити власні маленькі відкриття.

Будьте уважними й наполегливими, вивчаючи зміст кожного параграфа, не обминайте додаткових рубрик, і ви зможете застосовувати здобуті знання в повсякденному житті. Приклади практичного застосування фізики ви знайдете в рубриці «Чи знаєте ви, що...». Розвинути критичне мислення, необхідне для ефективного навчання та успішної реалізації в дорослому житті, допоможе рубрика «А як насправді?».

Зверніть увагу: параграфи завершуються рубриками «Підбиваємо підсумки», «Контрольні запитання», «Вправа».

Рубрика «Підбиваємо підсумки», яку подано у вигляді опорних конспектів, акцентує увагу на головному. «Контрольні запитання» дають змогу з’ясувати, чи зрозуміли ви вивчений матеріал. Рубрика «Вправа» допоможе перевірити, чи можете ви застосувати отримані знання на практиці. Завдання рубрики диференційовані за рівнями складності. Номери завдань позначено відповідними кольорами (у порядку підвищення складності): синій, зелений, оранжевий, червоний. Фіолетовим кольором позначено завдання для формування інформаційно-комунікаційної компетентності.

Безумовно, корисним буде для вас електронний додаток, де подано тренувальні тестові завдання з комп’ютерною перевіркою, відеоролики з демонстраціями лабораторних робіт, певних фізичних дослідів або процесів. Про наявність таких додаткових матеріалів вас інформуватиме QR-код.

Фізика — наука насамперед експериментальна, тому на вас очікують дослідження, експериментальні завдання та лабораторні роботи. Обов’язково виконуйте їх — і ви будете краще розуміти фізику7.

Наприкінці кожного розділу (теми) запропоновано рубрики «Підбиваємо підсумки розділу» і «Завдання для самоперевірки», які допоможуть систематизувати знання, будуть корисними під час підготовки до контрольних робіт.

Сформувати адаптивність і здатність до співпраці допоможе активна участь у реалізації навчальних проектів, теми яких зазначено в підручнику.

Для тих, хто хоче більше дізнатися про розвиток фізичної науки й техніки в Україні та світі, знайдеться чимало цікавого й корисного в рубриці «Фізика і техніка в Україні».

Схожі матеріали