Географія

Оцінити підручник:
5,0 1
Географія 9 клас Бойко Дітчук Гринюк Смаль Харенко 2022

Географія. Підручник для 9 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: В.М.Бойко, І.Л.Дітчук, Т.А.Гринюк, І.В.Смаль, І.М.Харенко
  • Видавництво: "Перун"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні дев'ятикласники і дев'ятикласниці!

 

Ви вже чимало знаєте про географічні особливості Землі. Географія розкрила перед вами таємниці материків і океанів, вам уже відомо про природу й населення України.

У 9 класі ви вивчатимете курс «Україна і світове господарство», який озброїть вас сучасним баченням національної економіки нашої держави й водночас багатогранного та багатоликого, але цілісного світу. Ви отримаєте уявлення про природні ресурси країн, первинний, вторинний, третинний сектори світового господарства й напрями їх розвитку в умовах інформаційної революції. Ви дізнаєтесь, які країни і завдяки яким чинникам стали світовими лідерами, чому Африка залишається найбіднішим регіоном світу, чому рішення, що їх ухвалюють у Брюсселі чи Вашингтоні, впливають на сільське господарство, наприклад, у Камбоджі. Ви розширите знання про актуальні проблеми сучасності та шляхи їх розв’язання.

Наш земляк Микола Гоголь, який був не байдужим до географії, закликав до якомога ширшого ознайомлення зі світом, його незліченним різноманіттям, щоб він «уявлявся світло намальованою картиною» («Думки про географію», 1829 р.). Тож спробуймо разом скласти географічну картину світу в її розмаїтті й різнобарв’ї.

 

pick_geografiya_9_boyko2.pdf
9 MB
165

Схожі матеріали