Зарубіжна література

Оцінити підручник:
5,0 1
Зарубіжна література 9 клас Кадоб'янська Удовиченко 2022

Зарубіжна література. Підручник для 9 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Н.М.Кадоб'янська, Л.М.Удовиченко
  • Видавництво: "Сиция"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі юні друзі!

 

Цього року ви продовжуватимете вивчати предмет Зарубіжна література. Ви будете розглядати художні твори всесвітньо відомих авторів як зразки мистецтва слова на кожному етапі його розвитку.

Як ви вже знаєте, художні тексти утворюють жанри і стилі, течії та напрями, впливають на формування культурного середовища. Ознайомлення з ними допоможе вам зрозуміти, як розвивалося мистецтво слова, які цінності переважали в різні культурні епохи.

У статтях підручника розглядаються класичні твори художньої літератури Нового часу (XVIII-XIX ст.), історія виникнення, жанрові та стильові особливості, життєвий і творчий шлях авторів, їхні ідеї та образи, культурний контекст.

Книжка побудована таким чином, що кожній епосі відведено окремий розділ. Кожен розділ складається з параграфів, присвячених програмовим художнім творам. Поетичні твори подано в найкращих українських перекладах повністю або в уривках. Деякі з них уміщено також мовою оригіналу. Кращі українські переклади програмових прозових текстів (в уривках або повністю) ви зможете прочитати в хрестоматії.

 

pick_zarubizhna_literatura_9_kadobyanska2.pdf
8 MB
6

Схожі матеріали