Географія

Оцінити підручник:
5,0 1
Географія 8 клас Пестушко Уварова Довгань 2021

Географія. Підручник для 8 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: В.Ю.Пестушко, Г.Ш.Уварова, А.І.Довгань
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2021
  • Сторінок: 304
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні юнаки і дівчата!

 

Вітаємо вас! Минув ще один навчальний рік, а за ним - і швидкоплинне літо. І ось настав час зробити ще один крок у дивовижний світ географії. Ви не новачки в цьому світі. Адже позаду залишилися курси «Загальна географія» та «Материки та океани».

Доповнити й поглибити ваші географічні знання, дізнатися нові факти допоміг курс географії «Материки та океани». Під час опановування його в багатьох з вас, напевно, неодноразово викликали подив і захоплення різноманітні екзотичні куточки планети. На їхньому тлі природа, що нас оточує, багатьом здається звичайною. Адже все таке знайоме! Принаймні так здається. Тим часом природа рідної країни - це також окремий цілий світ! І надзвичайно цікавий і захопливий. Треба лише вміти не тільки дивитися, а й бачити. У цьому вам і допоможе курс географії «Україна у світі: природа, населення», який починаєте вивчати.

Географія України - ціла скарбниця знань, що тісно пов’язані з попередніми курсами географії, а також природознавством та історією нашої держави. Вона посилається на біологічні, екологічні та фізичні закономірності розвитку тощо.

Щоб опанування предмету було цікавішим, пропонуємо вам різноманітні рубрики: «Ваша думка», «Ваша пропозиція», «Україна й українці у світі». їхнє призначення - підкреслити, узагальнити й спонукати вас до роздумів, а також до висунення власних пропозицій щодо розв’язання актуальних географічних проблем.

У підручнику є багато QR-кодів. Відкривши посилання, ви маєте можливість збільшити розмір ілюстрації, прочитати інформацію, що детальніше розкриває тему параграфа. QR-коди відкривють вам завдання до практичних робіт, тести до тем розділів, додатки.

Практичні завдання, що запропоновані в рубриці «Практичні роботи», допоможуть вам набути необхідних практичних навичок. А перевірити, наскільки ви змогли опанувати матеріал, допоможуть рубрики «Підсумуємо!» і «Перевірте свої знання та вміння!».

Зауважимо, географія України - це не лише одна з навчальних дисциплін, яка розширює ваш світогляд. Ви навчитется не тільки милуватися природними краєвидами, а й цінувати їх, не лише ознайомлюватися з природними багатствами, а й усвідомлювати потребу в дбайливому ставленні до них.

Ось чому все те, що вивчає і чого навчає географія України, необхідне представникам найрізноманітніших професій - економістам і юристам, торговим представникам і водіям, агрономам і військовим, менеджерам і землевпорядникам та ін.

Отже, усе необхідне для нової географічної подорожі приготовано. Вирушаймо в дорогу! Успіхів вам!

 

pick_geografiya_8_pestushko2.pdf
8 MB
10

Схожі матеріали