Фізика

Оцінити підручник:
5,0 1
Фізика 8 клас Сиротюк 2016

Фізика. Підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: В.Д.Сиротюк
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2016
  • Сторінок: 192
  • Формат файлу: pdf

Юні друзі!

 

Ви щойно розгорнули підручник, з яким працюватимете протягом навчального року. Сподіваємося, що він буде добрим помічником у вашій подорожі в Країну знань про все багатство явищ навколишнього світу.

Вивчаючи фізику в 7 класі, ви дізналися про методи наукового пізнання, закономірності навколишнього світу, які розкриваються в механічних явищах; про те, як результати фізичних досліджень застосовують у техніці й побуті; переконалися в потребі уважно, вдумливо та систематично працювати з підручником. Ви навчилися користуватися фізичними приладами, виконувати досліди і проводити спостереження.

У 8 класі ви вивчатимете теплові та електричні явища. Теоретичний матеріал цього підручника допоможе вам зрозуміти й пояснити їх. Звертайте увагу на текст, виділений жирним шрифтом. Це фізичні терміни, визначення, важливі правила і закони, які треба запам’ятати і вміти застосовувати.

Підручник містить чимало ілюстрацій, дослідів, які ви можете виконати самостійно або з допомогою вчителя, а спостереження допоможуть глибше зрозуміти фізичний зміст явищ, що вивчаються. «Історична довідка» в кінці кожного розділу розширить ваш кругозір.

Наприкінці кожного параграфа є «Запитання до вивченого», відповіді на які допоможуть перевірити, як ви засвоїли викладений матеріал, закріпити формулювання.

У рубриці «Розв’язуємо разом» наведено зразки розв’язання задач. Підручник містить задачі, вправи і запитання різних рівнів складності: А - на закріплення і Б - творчого характеру. Особливо зверніть увагу на «Фізичні задачі навколо нас».

Лабораторні роботи, які ви виконаєте, збагатять вас навичками та розумінням закономірностей фізичних явищ, умінням ставити досліди й користуватися вимірювальними приладами.

Тим, хто не зупиняється на досягнутому й хоче знати більше, стане в пригоді інформація з рубрики «Це цікаво знати».

Якщо ви не запам’ятали визначення якогось фізичного терміна або правила, скористайтеся словником фізичних термінів та предметно-іменним покажчиком, що містяться в кінці підручника.

Виконуючи спостереження і досліди з фізики, будьте уважними, дотримуйтеся правил безпеки життєдіяльності.

 

pick_fizika_8_sirotyuk2.pdf
12 MB
18

Схожі матеріали