Всесвітня історія

Оцінити підручник:
5,0 3
Всесвітня історія 8 клас Д'ячков Литовченко 2016

Всесвітня історія. Підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: С.В.Д'ячков, С.Д.Литовченко
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2016
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Шановні школярі!

 

Навчальна книга, яку ви тримаєте в руках, допоможе зрозуміти складний, але дуже цікавий період історії людства, що настав після Середніх віків. Історія цього часу характеризується подальшим розвитком людської цивілізації, складними процесами в державі й суспільстві, яскравістю історичних постатей.

Перш за все ознайомимося з тим, як працювати з підручником. Він містить шість розділів, розподілених на 30 параграфів. Кожен розділ починається зі вступу, у якому розкрито найважливіші особливості історичних подій і процесів, що висвітлені в цьому розділі. Перед параграфом автори підручника формулюють і звертають увагу школярів на головну навчальну проблему, якій

присвячений матеріал. Варто також знайти відповіді на запитання, розміщені на початку кожного параграфа. Це допоможе пригадати раніше вивчені історичні події та явища, а також краще опрацювати новий матеріал підручника. Наприкінці кожного розділу підбиваються його підсумки у вигляді невеликого узагальнюючого тексту.

Ви вже знаєте, що до підручників з історії включено й практичні заняття. Вони передбачають добре організовану роботу в класі із різними видами історичних джерел і навчальних посібників. Завдання практичних занять виконуються самостійно, у парах або групах під керівництвом учителя.

Зверніть увагу, що всі найважливіші імена, терміни, визначення й дати, які слід запам’ятати, виділено курсивом або напівжирним шрифтом. До імен згаданих у підручнику правителів у дужках подано дати правління, для інших видатних особистостей вказано роки життя.

Основні визначення та висновки для зручності сприйняття та кращого розуміння починаються з нового рядка та виділені кольором.

 

pick_vsesvitnya_istoriya_8_dyachkov2.pdf
24 MB
275

Схожі матеріали