Біологія

Оцінити підручник:
4,67 3
Біологія 7 клас Шабанов Кравченко 2015

Біологія. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: Д.А.Шабанов, М.О.Кравченко
  • Видавництво: "Грамота"
  • Рік видання: 2015
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Дорогі семикласники!

 

Цього року ви продовжуватимете вивчати предмет «Біологія». Ви ознайомитеся з тваринним світом нашої планети. Він дуже різноманітний, тож попереду на вас чекає багато нового та цікавого.

Кожен параграф підручника складається з кількох частин — пунктів. Ці частини позначені символом ■. Зверніть увагу на те, що в підручнику рисунки й таблиці пронумеровані цифрами з крапкою між ними. Цифри ліворуч від крапки вказують на номер параграфа, а праворуч — на порядковий номер рисунка чи таблиці. Іак само позначаються и посилання на пункти параграфів.

Наприкінці кожного параграфа є рубрика «Запам’ятайте найголовніше», у якій виокремлено найважливіші дані. Ключові слова — терміни, з якими ви ознайомилися на уроці, перераховані в рубриці «Вільно володійте цими поняттями».

Щоб оцінити якість засвоєння матеріалу, скористайтеся запитаннями й завданнями рубрики «Дайте відповіді на запитання, поясніть свою думку». Нехай вас не турбує складність завдань, позначених зірочкою. Буде добре, якщо ви впораєтесь із ними.

Що робити із запитаннями в тексті, які виділені так само, як цей рядок? Часто відповідь на це запитання ви знайдете в поданому нижче тесті підручника. Однак не поспішайте! Отримайте задоволення від самостійного пошуку відповіді на цікаве запитання. Якщо в тексті немає відповіді, шукайте її в додаткових матеріалах, у рубриці «Дізнайтеся більше».

Лабораторні дослідження та практичні роботи вміщено наприкінці підручника в додатках 1 і 2. Щоб задовольнити вашу потребу в поглибленні знань, пропонуємо вам на вибір кілька тем для самостійної підготовки виступів і повідомлень у додатку 3 «Міні-проекти».

Не забувайте заглядати в «Біологічний тлумачний словник», що поданий у додатку 4.

Читайте книжки про тварин, переглядайте документальні фільми, шукайте те, що вас зацікавило, в Інтернеті (можете, зокрема, звернутися до інтернет-сторінки за адресою: batrachos.com/school). Там ви знайдете багато цікавої й корисної додаткової інформації з предмета.

Успіхів вам у навчанні!

 

pick_biologiya_7_shabanov2.pdf
23 MB
145

Схожі матеріали