Геометрія

Оцінити підручник:
5,0 1
Геометрія 7 клас Істер 2015

Геометрія. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів

  • Автор: О.С.Істер
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2015
  • Сторінок: 184
  • Формат файлу: pdf

Юні друзі!

 

Ви починаєте вивчати один з найцікавіших предметів — геометрію. У перекладі з грецької слово геометрія означає землемірство (гео — земля, метрео — міряти). Ця назва пояснюється тим, що виникнення геометрії пов’язане з практичною діяльністю людини. Ще давні єгиптяни та греки близько трьох тисяч років тому вміли виконувати різні вимірювання, потрібні для розмічування ділянок, спорудження будівель, прокладання доріг тощо. У процесі практичної діяльності землемірів, будівельників, астрономів, мореплавців, художників поступово складалися правила геометричних вимірювань, побудов та обчислень.

Пізніше завдяки давньогрецьким ученим Фалесу, Піфагору, Евкліду та іншим дедалі більшу роль у геометрії стали відігравати системи міркувань, які давали змогу доводити нові формули і факти на основі раніше відомих. На початок нашої ери геометрія вже сформувалася як наука, у якій властивості геометричних фігур вивчають шляхом міркувань.

Отже, геометрія виникла на основі життєдіяльності людини. Спочатку вона використовувалася суто практично, але згодом сформувалася як самостійна математична наука.

Оволодіти матеріалом курсу вам допоможе цей підручник. Він складається із чотирьох розділів, що містять 27 параграфів. Під час вивчення теоретичного матеріалу зверніть увагу на текст, надрукований жирним шрифтом. Його треба запам’ятати.

 

pick_geometriya_7_ister2.pdf
10 MB
238

Схожі матеріали