Географія

Оцінити підручник:
5,0 1
Географія 6 клас Кобернік Коваленко 2023

Географія. Підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: С.Г.Кобернік, Р.Р.Коваленко
  • Видавництво: "Абетка"
  • Рік видання: 2023
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні шестикласники та шестикласниці!

 

Ви розгорнули перший у вашому житті підручник з географії. Він поведе вас стежками давньої та захопливої науки, предметом вивчення якої є наша планета Земля. Минають століття, а в людей не зникає бажання дізнаватися більше про рідний край, свою країну, континент, планету. Це не лише цікаво, а й необхідно для подальшого розвитку людського суспільства, його життя в злагоді з природою.

Підручник стане вам надійним провідником у світ географії. У ньому ретельно дібраний цікавий та корисний матеріал.

- Вивчення кожного розділу або великої теми розпочинається з його анонсування, яке містить інформацію про ваші основні здобутки в процесі опанування його змісту, а також стислий опис-уведення.
- Рубрика «Пригадайте» містить запитання та завдання про те, що вам відомо з попередніх років навчання або з раніше вивчених тем чи власного досвіду. Це треба відновити в пам’яті, щоб краще зрозуміти новий матеріал.
- Назва рубрики «Нові терміни та назви до скарбнички знань» говорить сама за себе. Усі нові для вас слова в тексті виділені шрифтом або фоном. Звертайте увагу на їхній наголос та написання. Нові географічні терміни спробуйте запам’ятати, а їхні визначення не повторюйте дослівно, а передавайте своїми словами, тобто так, як ви їх розумієте.
- У рубриці «Коротко про головне» подано найважливішу для вас інформацію з теми. Уважно аналізуйте подані малюнки (схеми, карти, таблиці, ілюстрації тощо) та виконуйте запропоновані до них завдання. Це допоможе краще усвідомити й запам’ятати матеріал.
- У рубриці «Працюємо разом (у групі, у парі, аналізуємо, досліджуємо)», яку розміщено в електронному додатку до підручника, запропоновані завдання для здійснення спільних спостережень і дій, які допоможуть вам стати справжніми дослідниками / дослідницями. Уважно слухайте пояснення щодо виконання завдань і поділу на групи. Дотримуйтеся вказаної у групових проектах послідовності дій.
- У підручнику також є теми для виконання практичних завдань. Вони допоможуть вам набуті знання одразу застосувати на практиці. Це спостереження за природними явищами, розв’язування географічних задач, роботи на контурних картах, з атласом.
- Для дослідження своєї місцевості пропонуємо рубрику «Проект для краєзнавця».Для дослідження своєї місцевості пропонуємо рубрику «Проект для краєзнавця».
- Для тих, хто любить таємничі, загадкові й незвичайні факти про природу або життя людей, у підручнику є рубрика «Вірю — не вірю», у якій наведені факти, які вам слід підтвердити або спростувати, скориставшись різними інформаційними джерелами.
- Якщо вам цікаво дізнатися, як ви засвоїли та можете використовувати матеріал, скористайтеся запитаннями й завданнями з рубрики «Оцінюємо свої досягнення» після кожного параграфа. У ній запропоновані 6 питань, які поділені на три рівні складності по 2 запитання в кожному. Правильні відповіді на 1 й 2 питання принесуть вам по 1 балу, на 3-4 - по 2 бали, на 5-6 - по 3 бали. Разом 12 балів. Запитання першого рівня вимагають лише відтворення та розуміння інформації, другого - її творчого осмислення через роздуми та міркування, третього - її практичного використання, вашої оцінки, пропозицій та складання прогнозів.
- Після вивчення кожного розділу або великої теми ви знайдете рубрику «Експрес-оцінювання власних досягнень» із тестовими завданнями. Вони мають різні рівні складності. Перший рівень подано у формі тестів з однією правильною відповіддю із 4 варіантів. Другий рівень - три правильні відповіді із 7 запропонованих. Третій рівень спрямований на встановлення відповідності - 4 «логічні пари».

До підручника створено електронний додаток, у якому ви знайдете багато корисних матеріалів: інформацію для розширення вашої обізнаності з окремих питань, відеофрагменти, інструкції до виконання та зразки оформлення практичних робіт, матеріали для здійснення групових досліджень та проектів, додаткові карти та ілюстрації з пошуковими завданнями, цікаві факти. Доступ до цього додатку ви отримаєте через QR-код на обкладинці підручника. Посилання на електронний додаток наведені в тексті.

Окрім підручника, пропонуємо використовувати атлас з географії для 6 класу та робочий зошит з друкованою основою для виконання та оформлення результатів досліджень, проектів, практичних робіт.

Бажаємо вам успішної роботи з підручником та цікавих подорожей планетою Земля!

 

pick_heohrafiya_6_kobernik.pdf
12 MB
34

Схожі матеріали