Геометрія

Оцінити підручник:
5,0 1
Геометрія 11 клас Нелін 2019 (проф.)

Геометрія. Підручник для 11 класу закладів загальної середньої освіти. (Профільний рівень)

  • Автор: Є.П.Нелін, О.Є.Долгова
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 208
  • Формат файлу: pdf

Шановні одинадцятикласники й одинадцятикласниці!

 

У 10 класі ви ознайомилися зі взаємним розташуванням основних фігур у просторі, навчилися застосовувати властивості паралельності та перпендикулярності прямих і площин до розв’язування задач, навчилися будувати зображення просторових фігур на площині за допомогою паралельного проектування, розв’язували задачі на обчислення відстаней і кутів у просторі. Ознайомившись із темою «Координати, вектори та геометричні перетворення у просторі», ви отримали новий метод вивчення властивостей просторових фігур.

У цьому навчальному році ви продовжуватимете вивчати стереометрію — один із розділів геометрії. Мета цього підручника — допомогти вам у цьому. Засвоюючи стереометрію, ви ознайомитеся з новими геометричними поняттями й закономірностями, багато з яких люди здавна застосовують у виробничій діяльності, використовують в архітектурі, живопису тощо.

У процесі вивчення стереометрії ви вдосконалите навички логічного мислення, розвинете просторову уяву, уміння подумки моделювати нові геометричні фігури й будувати їх зображення, а головне — оволодієте системою математичних знань, навичок і умінь, що необхідні для вивчення інших шкільних дисциплін, продовження навчання, а також стануть у пригоді в повсякденному житті, майбутній діяльності.

Ви побачите зв’язок геометрії з мистецтвом і, напевно, погодитеся з думкою геніального французького архітектора XX ст. Шарля Едуара Ле Корбюзьє, що навколишній світ є світом геометрії і своїми художніми враженнями людина зобов’язана саме геометрії. Ви зрозумієте слова видатного французького математика і філософа Блеза Паскаля: «Того, хто володіє геометрією, ця наука просуває настільки далеко, що він виявляється озброєним абсолютно новою силою».

 

pick_geometriya_11_nelin.pdf
18 MB
165

Схожі матеріали