Географія

Оцінити підручник:
4,0 5
Географія 11 клас Довгань Стадник 2019

Географія. Підручник для 11 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту)

  • Автор: Г.Д.Довгань, О.Г.Стадник
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 224
  • Формат файлу: pdf

Шановні друзі!

 

Цього року вам належить опанувати курс, що завершує шкільну географічну освіту, — «Географічний простір Землі». Він допоможе вам зрозуміти суть географічної науки загалом; інтегрувати знання про природу, людину й господарську діяльність; скласти уявлення про основні закономірності будови та розвитку географічної оболонки й загальні суспільно-географічні закономірності світу.

Весь матеріал курсу представлений у підручнику чотирма розділами. У розділі І «Топографія та картографія» подано аналіз різних видів географічних карт, розкрито особливості роботи та можливості їх використання в побуті та господарській діяльності. Розділ II «Загальні закономірності географічної оболонки Землі» містить характеристику сфер географічної оболонки Землі, розкриває закономірності та зв’язки в географічній оболонці. У розділі III «Загальні суспільно-географічні закономірності світу» розглядаються розміщення та розвиток видів економічної діяльності й суспільства в сучасному світі. Завершальний розділ IV «Суспільна географія України» характеризує основні просторові закономірності демографічних процесів в Україні та національної економіки в міжнародному поділі праці.

У межах розділів виділені теми та параграфи. Кожен параграф розпочинається вступною рубрикою Пригадайте. Вона допоможе
залучити до роботи знання, які вам уже відомі.

У параграфі є основний та додатковий тексти. Додатковий текст поданий більш дрібним шрифтом. Такі тексти містять алгоритми розв’язання типових географічних задач, роз’яснення щодо використання спеціальних графіків і діаграм, приклади прояву та наслідків різноманітних географічних явищ і процесів тощо.

Географічні терміни та поняття, а також географічні назви, на які слід звернути особливу увагу, виділені напівжирним шрифтом або курсивом. До кожної навчальної теми спеціально підібрані картосхеми, графіки та діаграми, статистичні таблиці й ілюстрації.

Для повторення та розуміння головної ідеї навчальної теми кожен параграф завершують короткі висновки під рубрикою Головне.

 

pick_geografiya_11_dovgan.pdf
14 MB
1171

Схожі матеріали